Natuurlijk bestaat er ergens op de wereld ook wel een perfecte huisgenoot, maar die zijn lang niet zo vervelend als de huisgenoten die je in dit rijtje terugvindt. Hier lees je meer over 5 vervelende varianten.

 

De mama

"Waar ben je geweest? Eet je thuis vanavond? Gaat het wel goed met je?" aldus de bemoeizuchtige mama (of papa) die nog net niet met een pot thee en een schaaltje koekjes op je zit te wachten wanneer je thuis komt van college.

De huisgenoot in kwestie bedoelt het vast goed, maar volgens mij zijn de meeste van ons op kamers gegaan om juist dit moedertype te ontvluchten. Daarnaast heeft dit type er ook nog wel een handje vol van zeuren en zeiken.

 

Het onderkruipsel

In je gezicht erg enthousiast, wat neigt naar het opdringerige, maar achter je rug om een ware hel. Stoken, roddelen, liegen en jouw laatste plak kaas opeten zijn activiteiten waar het onderkruipsel geregeld mee geassocieerd wordt.

Soms is het onderkruipsel wel vermakelijk als het nieuwe kapsel of de smerige scharrel van een andere huisgenoot onder de loep wordt genomen of jouw een lekkere maaltijd wordt voorgeschoteld met het eten van een ander. Maar wees je er alleen altijd van bewust dat jij het volgende slachtoffer kan zijn!

De afwezige

Eigenlijk is de afwezige huisgenoot niet eens zo heel storend, maar wel een beetje saai. Wanneer deze huisgenoot een keer komt opdagen kan er nog net een hallo van af, maar dan wordt de deur toch snel dichtgegooid.

De afwezige is een beetje schuw voor menselijk contact en brengt zijn dagen graag alleen door. Je zou zeggen lekker rustig, maar samenwonen met een spook wat je niet hoort komen en gaan is ook niet alles.

 

De slet (m/v)

Op het eerste gezicht lijkt deze roomie perfect. Charmant, lief, leuk, sociaal en vooral een erg vlotte babbel. Helaas ben jij niet de enige die dit vindt, maar met jou nog heel wat andere studenten. De slet, zowel van het mannelijke als vrouwelijke geslacht, heeft er een dagtaak aan alle studenten in de omgeving te voorzien in hun seksuele behoeftes. Met als gevolg dag in dag uit erg veel overlast (lees: seksgeluiden) en vreemde halfontklede personen in de gemeenschappelijke ruimtes.

 

Het varken

Deze roomie is niet te missen. Je hoort het varken van afstand al aankomen door zijn of haar luidruchtige gedrag. Eten wordt het liefst naar binnen geslurpt of gesmakt en een afwasborstel of ander schoonmaak-attribuut heeft deze huisgenoot nog nooit van dichtbij gezien. Ook boeren, scheten en harde muziek midden in de nacht behoren tot de wensen en behoeftes van het varken.

 

En, welke huisgenoten heb jij thuis op de bank zitten? Of herken je jezelf misschien ergens toevallig in...?