1. Vrouwen sneller emotioneel, mannen sneller boos

Het vrouwelijk schoon wordt vaak een beetje emotioneel als ze een drankje op heeft. Iedereen is opeens haar beste vriendin, ze wil met iedereen een selfie en het is opeens een razend goed idee om een oude scharrel weer te appen. Dit schreeuwen ze vaak, inclusief de nodige lading emotie, door de kroeg. Het mannelijke schoon daarentegen kan het allemaal niet zoveel schelen. Toch moet je niet met een te dronken vent in discussie gaan en al helemaal geen ruzie met ‘m krijgen.

 

2. Of is het andersom?

Het bovenstaande hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn, het kan ook andersom voorkomen. Net zoals in Amerikaanse high school films komen er - jawel -  nog regelmatig bitchfights voor tussen meiden. Iedereen staat eromheen, filmt en kijkt toe hoe ze elkaar uitschelden. Het legendarische eraan is dat die ruzies vaak nergens over gaan… Mannen kunnen dus ook ruzie maken, maar zich ook intens zielig voelen. Na wat bier beseffen ze bijvoorbeeld hoe onhandig, stom of gierig ze zijn geweest tegenover hun vriendin, familie of vriendengroep. Dan maar eenzaam aan de bar bier wegtikken, net zolang tot de ellende vergeten is.

 

3. Snacken en naar huis versus snacken en weer door

Niets is lekkerder dan midden in de nacht een vette pizza of een patatje oorlog naar binnen werken. Het liefst op een hongerige alcoholmaag, die heel veel behoefte heeft aan fast food. De vrouwen vallen vaak half in slaap in de snackbar of shoarmatent, nadat ze  een kwartier lang alle selfies van de avond op hun telefoon gecheckt hebben. Mannen werken binnen twee minuten hun patatje weg en gaan daarna weer rustig verder met bier drinken.

 

4. Over je nek en naar huis of door?

Als vrouwen moeten overgeven door drank, zijn ze vaak van slag. Ze voelen zich ranzig, hun outfit en adem is verprutst: tijd om naar huis te gaan. Mannen hoeven daarentegen niet bij te komen, zij zijn juist opgelucht wanneer alles eruit is. Ze kunnen weer beginnen bij het begin, het bier tanken kan weer verder gaan!

 

5. Vrouwen willen aandacht, mannen niet

Dat zowel mannen als vrouwen meer gaan praten in de kroeg, is duidelijk. De manier waarop dit gebeurt, verschilt wél. Mannen schreeuwen maar een beetje tegen elkaar en de gesprekken zijn nou niet bepaald diepgaand - het gaat voornamelijk over bier, auto’s en vrouwen. Ze betrekken de buitenwereld er verder niet bij, en dat is iets wat vrouwen juist wél doen. Ze denken dat ze met de hele tent bevriend zijn en flirten met jan en alleman.

 

Kun je geen genoeg krijgen van al deze dronken momenten? Hier vind je 13 herkenbare dronken acties op een rij.