1. Camping de Appelhof (Terschelling)

JA! JA! JA! Voor het eerst zonder paps en mams op vakantie. Een jaar lang verheug je je op de week lang leven in een naar kots stinkende tent inclusief stroom, picknicktafels én koelkast. Wat een luxe! En elke avond sta je te zweten in ‘The Big Apple’ met een lading fluorescerende bandjes om je polsen.

Eén keer per week slaan alle meiden op hol: er is schuimparty. De plek waar alle pubermannen hun blote bast zonder enig spoor van mannelijkheid tonen. De haargroei is nog niet begonnen, want Appelhof is de weg naar zelfstandigheid.

2. Duin en Strand Camping (Renesse)

De ‘knusse’ indeling van de tenten kun je wel waarderen als je om 12:00 met je brakke kop je lekke luchtbed af wordt gebrand. Binnen vijf minuten herenig je jezelf ongewild met je overwinning van gisteravond in de wacht rij bij de douches. Overdag lekker varen op een ander soort banaan en ’s avonds als een boerentrien losgaan in Discotheek De Schuur. Renesse is ‘the next step’.

3. Chersonissos (Griekenland)

Eindelijk mag je van je ouders naar het buitenland. Helaas moest je ze teleurstellen, aangezien culturele hoogstandjes bezoeken en culinaire verrassingen proeven er niet inzit deze vakantie. Je bent veel te druk. Elke avond moet je “Ik ben katjelam” roepen op Starbeach. Het gekochte combipakket met de stoutste feesten moet worden opgemaakt. En overdag is je hoofdtaak het ‘ontgiften’ in de zee. Wel kan je ze geruststellen: na ‘Oh oh Cherso’ is er geen grotere mogelijkheid om gratis ontmaagd te worden of om een comaatje mee te pakken na het gehoorzaam behalen van je examen. Deze vakantie vergeet je nooit meer.

4. Rimini (Italië)

Aan de Adriatische kust ligt het feestoord Rimini. Seks op het pijnlijke zandstrand en skinny dippen in de helblauwe Italiaanse zee afstrepen van je bucketlist. Onbeperkt flirten met zongebruinde Italiaanse goden a.k.a. gladjakkers met piemelknellers aan. Zomaar een greep uit het leven van een feestganger in Rimini. Voor de afwisseling kan gezorgd worden: een dagje romantisch als single naar Venetië gaan. Na een week Rimini is er wel een heftige afkickreactie: je lichaam kan geen pizza (en geen alcohol) meer aan.

5. Lloret de Mar (Spanje)

Attentie, dit is een ware hemel voor de studenten die neigen naar alcoholisme en seksverslavingen. Eindelijk kan je je jurkje aandoen waar je kont onderuit komt. Eindelijk kan je je tattoos showen met ‘I am a sugar daddy’. Eindelijk kan je zoveel schelden als je wilt (hoe meer, hoe stoerder toch?!). En veroordeeld worden zul je niet, want iedereen is erop uit om te regelen. Dus als bosjes konijntjes verover je als jonge menigte de (feest)wereld. Elke soepele boy en sexy chick vind hier de weg naar eeuwige roem. Tot de kater komt… En de soa.