Werk aan de winkel

Een echte klassieker: werken in een winkel! Ga als beautyfreak aan de slag in een parfumerie of etaleer je stylingkwaliteiten in een kledingwinkel. En als je meer van het eten bent: ook achter de kassa of de broodafdeling van de Appie zoeken ze in de vakanties extra mensen. Wat je precies verdient hangt af van de soort winkel waar je werkt, maar wanneer je in een supermarkt werkt kun je rekenen op het minimumloon. Boehoe!

 

Aan de slag op Schiphol

Een typische zomerbaan die je alleen in Amsterdam vindt: werken op Schiphol! Begeef je tussen alle vakantiegangers en kom zo dagelijks contact met mensen van over de hele wereld. Want waar anders in Nederland kom je zoveel nationaliteiten tegen? De meest voorkomende baantjes op Schiphol zijn die van catering- of horecamedewerkers in een van de vele winkels op het vliegveld. Vergeet daarnaast ook je paspoort niet, vaak werk je namelijk achter de douane. Naast een goed uurloon van zo’n € 9 zijn ook de werktijden een groot voordeel. Je kunt namelijk werken wanneer je maar wilt, zelfs in de nacht (en dan verdien je zelfs nóg meer)!

 

Rondvaartbootmedewerker

Wil je anderen graag wat leuks vertellen over jouw stad? Ga dan het water op en werk in de zomer als rondvaartbootmedewerker. Dankzij de vele grachten en toeristen in Amsterdam zijn er genoeg rederijen die, zeker in de zomer, wel wat extra handjes kunnen gebruiken. Wat je verdient als rondvaartbootmedewerker hangt van de rederij af waarvoor je werkt, wel is het vergelijkbaar met de horeca en ook hier geldt lief lachen want: fooien!

 

Achter de bar

In de zomer, maar ook daarbuiten, is dit een typisch studentenbijbaantje in een grote stad zoals Amsterdam. Werken achter de bar is lekker afwisselend waarbij je op een topdag geen moment stil staat, terwijl het andere momenten misschien een stuk rustiger is. Groot voordeel van dit werk? De fooien! Oke, en natuurlijk ook al die shotjes die je gezellig met de bezoekers wegtikt! Nadeel kan het uurloon zijn. Dit is meestal niet geweldig hoog, afhankelijk van je leeftijd verdien je € 4 tot € 8 per uur.

 

Ontbijtmedewerker

Zomer betekent vakantie en vakantie betekent toeristen! De stad zit er vol mee en ondanks dat sommige misschien in een Airbnb slapen, verblijft het merendeel in een hotel of hostel waar ze elke ochtend een vers ontbijtje verwachten. Typisch vakantiewerk in Amsterdam is dan ook dat van een ontbijtmedewerker. Je moet misschien vroeg uit de veren, maar daarna heb je nog wel je hele dag over! Met deze job behoor je tot de groep horecamedewerkers en verdien je tussen de € 6 tot € 9 per uur.

 

Kom jij werken op Schiphol?