Hardlopen

Dé sport voor de arme student onder ons die geen geld heeft of niet vast wilt zitten aan de openingstijden van een sportschool. Hardlopen kan namelijk altijd en overal, zo is er niemand die je tegen houdt als jij na een avondje stappen graag nog de alcohol uit je lijf wilt rennen. Het enige wat je echt nodig hebt voor deze sport zijn goede schoenen.

 

Fitness

Goedkoop, gemakkelijk tussen colleges door en met een beetje geluk zit er een (studenten)sportschool om de hoek van de UB of de uni. Fitness is een gemakkelijke sport die geschikt is om af te vallen na een ongezonde (tentamen)periode of je helpt wat extra spieren te kweken om zo in vorm te komen voor het zomerseizoen, want wat is er leuker dan lekker paraderen met je strakke lichaam?

 

Groepslessen

Vooral populair onder vrouwelijke jaarclubs of andere vriendinnengroepjes die graag ‘gezellig samen een lesje pakken’. Er is keuze genoeg zodat een goede conditie of sportervaring zeker geen vereiste zijn. Zo kun je gaan voor yoga, zumba, body pump, abs attack of een ander hip klinkend klasje. Daarnaast worden deze lessen de hele dag door gegeven, waardoor deze sport in elk studieschema past. ‘Geen tijd’ is daarom geen geldig excuus.

 

Hockey

Vind je fitness of hardlopen maar een eenzame bedoening en vind je naast het sporten zelf ook gezelligheid heel belangrijk? Kies dan voor een teamsport. Een echte studentensport is natuurlijk hockey. Naast de trainingen en wedstrijden worden er ook genoeg toernooien georganiseerd, maar het echte hoogtepunt qua gezelligheid (en bier) is natuurlijk TD op zondag.

 

Roeien

In tegenstelling tot hockey beginnen veel roeiers pas in hun studententijd met het beoefenen van deze sport. De roeiverenigingen zijn daarom in studentensteden goed vertegenwoordigd. Bekende namen zijn Triton, Aegir en Okeanos. Binnen een roeivereniging is er een onderverdeling in twee groepen, de wedstrijd- en competitieroeiers. Daarnaast staat gezelligheid en een clubgevoel bij veel roeiverenigingen ook centraal. Zo worden naast het sporten zelf ook genoeg feesten en activiteiten door verschillende commissies georganiseerd.

Beeld: Pixabay/dominiklukes0