1. Pasta pesto

Studenten en pasta; het blijft een klassieke combinatie die elke keer weer opnieuw werkt. Er zijn veel variaties mogelijk, maar een gerecht dat dagelijks in veel studentenhuizen op tafel staat is absoluut de pasta met groene pesto. Maak je gasten blij en het jezelf gemakkelijk met dit gerecht. Naar smaak kan deze maaltijd nog worden opgeleukt met spinazie, spek, kaas, kip, champignons of tonijn.

2. Knorr wereldgerechten

Geen inspiratie na een lange dag college, maar wil je jouw gasten wel het idee geven dat je culinair verantwoord bent? Lang leve de wereldgerechten van onze grote vriend Knorr. Mik dit product in je winkelmandje en zet zo in een handomdraai een exotisch gerecht op tafel. Waan je in China met de Kantonese Kip, zoek de zon op met Mexicaanse Burrito’s of blijf dichter bij huis met de Portugese Kip Piri Piri.

3. AVG

Hollandser en simpeler kan bijna niet; een AVG’tje. Dit gerecht- bestaande uit aardappels, vlees (of vega) en groente- kent vele variaties waardoor je het met een gerust hart meerdere keren per week aan je huisgenoten kunt voorschotelen. Zo kun je gaan voor gebakken aardappelen (gekruide krieltjes!), gekookt of een puree. Qua groente is ook veel mogelijk; ga voor iets simpels uit blik, sperziebonen of broccoli met een kaassausje.

4. Pannenkoeken

Het lievelingsrecht van toen we nog klein waren, maar ook nu al wat groter zijn blijven pannenkoeken leuk. Naast dat het gewoon super lekker is, zijn pannenkoeken ook gemakkelijk om te maken en fijn voor je portemonnee. (En ja, de eerste mislukt bijna altijd: dat ligt aan je pan die niet warm genoeg is.)

5. Pizza

Met een zelfgemaakte pizza scoor je sowieso veel punten bij je tafelgenoten, maar ook de diepvriesvariant blijft een klassieker onder studenten. Dit - als we het zo mogen noemen - gerecht staat binnen no time op tafel, is budgetproof en bij bijna iedereen wel geliefd. Dat het wat minder gezond is maak je morgen maar weer goed met een bakje sla.

 

Beeld: Pixabay/GutundTasty