1. Paardenkut

In studentenkringen worden er regelmatig heel wat kannetjes van deze substantie weggetikt: een mixdrankje van Apfelkorn en Spa Rood met de charmante naam Paardenkut (of: PK). Vooral bij het corps zijn de Paardenkutten populair. Kijk daarom absoluut niet vreemd op als de natte tosti naast je onvriendelijk “4 Paardenkutten!” naar de barman schreeuwt.

2. Wodka

Eigenlijk alle mixdrankjes met wodka doen het goed onder studenten. En dan vooral de wodka Red Bull waar je als student je voorliefde voor energydrankjes in kwijt kunt (al is dat eigenlijk helemaal geen goede combinatie). Vergeet daarnaast ook de screwdriver (wodka met sinaasappelsap), Bloody Mary (wodka met tomatensap en vaak nog wat tabasco) en het Stukmakertje (wodka met champagne of prosecco) niet.

wodka red bull pixabay noelsch


3. Baco

Eigenlijk heeft dit drankje weinig verdere uitleg nodig omdat de naam al genoeg zegt. Baco staat voor een mix van Bacardi en cola en is, in tegenstelling tot de meeste mierzoete mixdrankjes, ook onder mannen erg populair. Een Bacootje is nóg lekkerder met een schijfje limoen of citroen erbij.

4. Straaljager

Ga je graag op je kop of rollend naar huis, kies dan voor een straaljager. Straaljager klinkt misschien erg moeilijk, toch is de samenstelling van dit drankje allesbehalve ingewikkeld. Pak een longdrinkglas en giet dit voor ongeveer een derde vol met jenever. Vul de rest aan met een citroenachtige drank, zoals bitter lemon of Fanta.

5. Raketje

Dit drankje is absoluut de favoriet van ondergetekende. Een zoet, maar fris drankje dat smaakt naar het welbekende Raketijsje. Een Raketje is zo gemaakt: mix 20 milliliter Bacardi Razz met Fanta in een longdrinkglas. Soms wordt er als extraatje nog een beetje Flügel of Coebergh aan toegevoegd om de kleurencombi van een echt Raketje te creëren.

Geen idee hoe je deze drankjes moet bekostigen? Schrijf je eens in bij een uitzendbureau, zij hebben vaak leuke (bij)baantjes of losse klussen waar je geen vast aantal uur hoeft te werken. Enneh, bij ASA krijg je ook nog eens wekelijks uitbetaald.  

Shotjes

Lees hier welke shotjes favoriet zijn onder studenten.

Welk mixdrankje ontbreekt volgens jou? Vul de lijst aan! Laat een bericht achter op onze Facebookpagina of reageer onder dit artikel.

Coverbeeld: Pixabay/Hans
Beeld: Pixabay/noelsch