1. Superzoete online shit

Je wordt overspoeld met veel te kleffe Facebookberichten, Instagramfoto’s en Snapchatstories van superverliefde stelletjes. Het onderschrift ‘Valentijnsdag met de knapste <3’ ondersteunt vaak een foto waarop gezoend, gekroeld of innig geposeerd wordt. Ook wordt er vaak kaarslicht op de achtergrond gebruikt. En dan hebben we het nog niet eens over foto’s van een bos rozen, een lekker luchtje of een mysterieuze brief. De zwoele ‘ik-ben-single-maar-wel-sexy-op-Valentijnsdag-selfies’ zijn uiteraard ook aanwezig.  
 
 
2. Of juist ‘kijk-mij-eens-zielig-zijn’

Niet alleen het romantische overheerst op de sociale media. We kennen vast allemaal de 9GAG plaatjes dat er ééntje een fles wodka kust in plaats van iemand van het andere geslacht. Op Valentijnsdag schieten deze ‘Me On Valentine’s Day’ memo’s als paddenstoelen uit de grond, en al die arme singles worden er maar in getagd. En vaak ook nog eens door vrienden die waarschijnlijk wél een romantisch avondje in het vooruitzicht hebben. 

 

3. Overvolle bioscoopzalen

Reken er maar niet op dat je op Valentijnsdag rustig een avondje naar de film kan. De zalen zullen namelijk gevuld zijn met giechelende tieners die voor het eerst een date hebben, veel te kleffe stelletjes en mysterieuze Tinderdates. Ruil de bioscoop deze avond dus even in voor je Netflixaccount, wat ook prima kan met je geliefde of date. Tenzij je op veel romantisch gedoe zit te wachten natuurlijk.  

 

4. Valentine’s special

Ook zijn er veel restaurants volgeboekt op Valentijnsdag, wat niet erg verrassend is. De meeste restaurant-dates bevinden zich in een wat serieuzer stadium dan deze in de bioscoop. Bovendien is er sprake van sfeerlicht in plaats van bijna geen licht, waardoor je er in ieder geval zeker van bent dat je buren niet intiem bezig zijn. Ondanks het minder kleffe gedoe blijft de romantische sfeer overheersen in restaurants, die hier ook zeker op inspelen met extra kaarsjes en Valentijnsmenu’s. Dus als je uiteten gaat, met wie dan ook: be prepared. 

 

5. Blinddate sessies & romantische diners

Studenten- en studieverenigingen spelen ook in op het hele Valentijnsdagtafereel. Van blinddate sessies tot Valentijnsdiners: niets is te gek. Houd wél in gedachten dat verenigingen vaak de intentie hebben om romantiek te veroorzaken tussen de leden. Ze organiseren niet voor niets dit soort romantische evenementen.. .