1. De hbo’er
Om maar meteen met de allergrootste ergernis van de hardwerkende universiteitsstudent te beginnen: de vervelende hbo’er die met zijn aanwezigheid een schaarse studieplek bezet houdt. Waar haalt deze cursist toch het gore lef vandaan om zich in de UNIVERSITEITS-bibliotheek te vertonen? Plaatjes kijken, koffie drinken en een social media-verslaving voeden kan thuis ook! In Groningen weten ze wel raad met dit soort parasieten, weigeren die hap!


2. De herriemaker

Ondanks dat de UB bedoeld is als een rustige studieplek, is dit niet voor iedereen helemaal duidelijk. De herriemaker maakt er een sport van om zijn medestudenten zoveel mogelijk dwars te zitten met onsmakelijke en vervelende geluiden. Smakken, slurpen, hoesten, niezen en snotteren; hij is van alle markten thuis. Ook een telefoon met maximaal volume en harde muziek door de koptelefoon heen; de herriemaker is zich van geen kwaad bewust.

 

3. Het modepopje

Het modepopje ziet de UB als haar persoonlijke catwalk en zal nooit of te nimmer in een joggingbroek worden gespot. Ze trekt voor een bezoekje naar de UB haar beste kleren uit de kast inclusief een bril die ze eigenlijk niet nodig heeft, maar dat staat gewoon zo lekker intelligent. Daarnaast geen ongezond kantinevoedsel voor deze dame. Ze lepelt in de pauze gewoon haar homemade bakje quinoasalade leeg onder het genot van een chai latte of verse muntthee met honing.


vrouw meisje mode unsplash Nathan Walker

 

4. De corpsbal en zijn vriendjes

Een ongeluk komt nooit alleen en die uitspraak geldt ook voor de corpsbal. Het sukkeltje van de jaarclub wordt in de vroege ochtend naar de UB gestuurd om de beste plekken te reserveren. Wanneer de ergste roes is uitgeslapen maken de overige clubgenoten al brallend hun opwachting ('Hé lullo, nog geneukt?'). De corpsbal en zijn vriendjes zijn aanwezig en dat zal de rest van de studenten zeker niet ontgaan.

 

5. De verdwenen student

De spullen van deze persoon zijn in overvloed aanwezig, maar de student in kwestie is al heel de dag onzichtbaar. Dit UB-type heeft er een handje van om de beste plek te reserveren door er z’n potlood, schrijfblok en boeken te stallen en vervolgens 3/4 van de tijd zelf afwezig te zijn. Wat deze student dan vervolgens aan het doen is wanneer hij niet achter z’n studieboeken zit, is voor iedereen een raadsel.

Foto's: Pixabay/sarangib & Unsplash/Nathan Walker