1. De goede buur

De goede buur is een ware kampeerder in hart en nieren en brengt vele maanden per jaar op de camping door. Deze professional biedt eerste hulp bij alle mogelijke campingongelukken en weet alles van kamperen wat jij niet weet. Wanneer jij een dagje op pad gaat houdt deze buur met veel liefde een oogje in het zeil en nodigt je bij terugkomst graag uit voor een hapje of een drankje. het gevaar ligt op de loer dat dit type wat opdringerig wordt, maar dat neem je gezien alle voordelen maar voor lief.

2. De verre vriend

Dit type is rustig en teruggetrokken en bezorgt zijn medekampeerders weinig tot geen overlast. Buiten af en toe een begroeting op weg naar de wc heb je niet eens door dat deze verre vriend er is. Verwacht geen gezellig koud biertje bij het kampvuur of een gezamenlijke barbecue, deze einzelgänger leest liever rustig een boekje in z’n campingstoel.

3. De terrorist

Dit type is er in veel soorten en maten en heeft doorgaans maar één doel; jouw vakantie tot op het bot verzieken. De terrorist poept graag de hele wc onder, maakt een waterparadijs van de douche en zorgt er met veel kabaal voor dat zijn aanwezigheid niemand ontgaat. Of hij nu praat, eet, lacht of sekst; dit luidruchtige type doet alles met een gigantisch aantal decibellen. Mocht de terrorist zijn familie meenemen kun je beter meteen je tent opdoeken; de terreur van zijn jengelende kinderen maakt je vakantie tot een ware hel.

4. De verdwaalde

Onder het mom ‘je moet alles een keer in je leven geprobeerd hebben’ zet de verdwaalde bedenkelijk een tentje op. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor dit type open, maar wennen wil niet echt lukken. De verdwaalde voelt zich namelijk vooral erg –uh- verdwaald. Het gemis van een eigen badkamer, goed werkende internetverbinding, föhn en roomservice is hartverscheurend. Dit type mist privacy, vindt alles vies en onhygiënisch en kan het vooral niet laten om dit zo’n 55 keer per dag met iedereen te delen. De verdwaalde kan niet wachten om het vliegtuig te pakken voor een all inclusive vakantie aan de Turkse Riviera.

5. De wolf in schaapskleren

De wolf in schaapskleren lijkt op het eerste oog nog zo’n sympathiek persoon. Hij helpt je graag met het opzetten van de tent en vertelt ondertussen dat hij al 25 jaar op deze camping komt. Natuurlijk was het wel moeilijk na het overlijden van zijn vrouw, want ja, al die gedeelde herinneringen die hij aan haar en deze camping heeft komen natuurlijk weer boven. Al snel slaat de sfeer om gebeuren er net wat te veel dingen om ze allemaal ‘toevallig’ te noemen. De wolf stapt ‘per ongeluk’ je tent binnen en je betrapt hem laat in de avond met een verlekkerende blik naast het tentje van een seksend stel. Ook vergeet deze gluurder steeds welke van sanitairgebouwen nou voor mannen en welke voor vrouwen is en kijkt net wat te lang naar de mooie meisjes in bikini.

WORD REDACTEUR VOOR STUDENTEN.NET