1. De fanatiekeling

Neemt vanaf het begin de leiding op zich. De taken worden door hem of haar zo verdeeld dat deze persoon zelf nèt wat meer doet. Dit wordt vrijwel altijd zonder tegenstribbelen door de andere projectleden geaccepteerd.

 

2. De laatkomer

Komt bij elke groepsmeeting weer laconiek te laat binnenwandelen. De vindingrijke excuses variëren van: "Ik was zo brak, net nog boven de wc gehangen.’’ Tot: "Uit de hand gelopen Tinder-date", waardoor je weinig zin hebt om hierop door te vragen.

 

3. De grappenmaker

Maakt het werken aan een project wat minder saai door de groepsleden continu te vermaken. Deelt bijvoorbeeld zijn goocheltrucs en (mislukte) versierpogingen. Minder hieraan is dat de meetings door deze persoon wat minder productief worden, door alle afleiding.

 

4. De onzichtbare

Is alleen bij de eerste meeting geweest, maar laat daarna niets meer van zich horen. De blauwe vinkjes in de Whatsapp-groep zijn nog het enige teken van leven van deze persoon.  Bij de colleges denk je soms een schim van hem op te vangen, maar zeker weten doe je dit niet.


5. De stille

Doet zijn taken meestal op tijd, maar blijft het liefst op de achtergrond. Vooral bij grote projectgroepen bestaat de treurige mogelijkheid dat deze persoon vergeten wordt bij de naamsvermelding op het eind. In dit geval zal deze persoon voor het eerst, en meteen het laatst, zich toch moeten uitspreken.