Het dispuutmeisje in spe

Ze is pas een jaar of 17/18 komt rechtstreeks van de middelbare school en waant zich al een echt verenigingsmeisje. Het lijkt alsof de typische schorre stem bij deze meisjes standaard bij aanvang geleverd wordt voor de rest van de studententijd. Volwassen is ze absoluut, vindt ze zelf, en corpsballen zijn superrrrrchill.

Als een waar hertje werpt ze zich voor de voeten van de ouderejaars om maar zo snel mogelijk een verpletterende indruk te maken. Het dispuutmeisje schrijft zich de eerste dag meteen in bij de hockeyclub en een vooraanstaande vereniging want je kan niet vroeg genoeg beginnen met erbij horen.

Het stille muisje

Deze persoon is in tegenstelling tot het dispuutmeisje een verlegen en onervaren persoon op studentengebied. "Bier? Dat heb ik nog nooit gehad en dat vinden m’n ouders ook niet goed."

Het stille muisje volgt de rest van de groep op veilige afstand en wordt niet enthousiast van wedstrijdjes bier adten. De introductieperiode is immers meer een verplichting dan een mogelijkheid tot het wegdrinken van je voorraad hersencellen voor je ze daadwerkelijk gaat gebruiken. Er is hoop voor stille muisjes, enkele zullen na de introductieweek het licht gezien hebben en zich bekeren tot het studentenleven.

Intro- mama/papa

De intro-ouders van deze week nemen de eerstejaars studenten bij de hand en leiden ze als tweederangs papa’s en mama’s naar dé plekken waar je als student je tijd doorbrengt. We hebben het niet over de universiteit, maar de plaatsen waar je je SOG-tijd doorbrengt en dus de alcohol rijkelijk vloeit. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je iedere dag de zon ziet opkomen en pas gaat slapen als de rest van de stad weer aan het werk gaat. De intropapa’s en -mama’s zijn en zullen altijd de helden van je studententijd blijven en als je een goede band weet te creëren, behoud je altijd een speciaal plekje in hun hart.

De corpsbal

Deze brallende en zuipende student zie je het hele jaar door, maar zet in de introductieweek zijn beste dasje voor. Gekleed in pak of opvallend intro-tenue met pet waarop het logo van de studentenvereniging prijkt, kun je deze langharige student niet missen. Lekker decadent doen op het balkon van de studentenvereniging of hangen voor de toko, want daar zijn ze goed in. Ondertussen de nieuwe lichting hertjes keuren, want je moet wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Te herkennen aan de aanwezige dranklucht die in de loop van de week zal toenemen en zijn brallende kreten.

De oud-student

De oud-student is uit het studentenleven, maar het studentenleven niet uit de oud-student. Deze persoon waant zich nog volop in het studentenleven en vindt het moeilijk daar afscheid van te nemen. De introductieweek is voor de oud-student daarom dé week om zich weer volop in het studentenleven te storten. Je vindt hem in de kroeg, hangend aan de bar biertjes achterover te tikken. Ondertussen prijst deze zogenaamde student het studentenleven aan, want werken kan altijd nog, als je later groot bent.