Maar niet alle barmannen en barvrouwen zijn even leuk. Vijf types die je tegenkomt met uitgaan op een rijtje.

1. Het flirterige type

Je weet heus wel dat barmannen en barvrouwen met de hele wereld flirten, maar ze geven jou wel een heel bijzonder gevoel. Je kreeg zelfs een gratis drankje! Dat doen ze toch niet bij iedereen? Toch?

2. Het ‘ik-zorg-er-voor-dat-je-dronken-naar-huis-gaat’ type

Je bent zojuist door die onwijs knappe barman of barvrouw de kroeg ingetrokken en nu lijkt zijn of haar belangrijkste missie om jou dronken te voeren. Het ene na het andere shotje komt voorbij. Als jij er één bestelt doen de barman en barvrouw mee! HOE LEUK! Totdat je van ellende niet meer weet waar je huis ook alweer staat en de shotjes er weer uit komen. 

3. De oude bekende

Hé! Heb je niet ooit college met hem gehad? Voor je het weet sta je de hele avond aan de bar herinneringen op te halen. Leuk hoor, maar je vriendinnen staan verderop te dansen en daar wil je nu eigenlijk toch ook wel heen. Maar als je de hele tijd: “Wacht even hoor, even die mensen helpen! Ben zo terug.” hoort, schiet het ook niet echt op. 

mensen-jongengroeneachtergrond

4. Het ‘ik-zie-je-wel-staan-maar-negeer-je-lekker’ type

Of het nou komt doordat je net wat jonger bent dan het gemiddelde publiek in die tent, of al wat lam uit je ogen kijkt, deze barman of barvrouw gaat je vanavond niet meer helpen. Wanhopig probeer je oogcontact te maken en zwaai je een paar keer naar hem of haar, maar elke keer kijken ze expres de andere kant op. Tijd om naar huis te gaan, óf een nieuwe kroeg te zoeken. Vaak een probleem voor mannen die tussen allemaal lekkere chicks de aandacht van een barman proberen te trekken.

5. Het ‘kijk-mij-het-coolste-beroep-van-de-wereld-hebben’ type

Van jongs af aan dromen ze er al van om achter de bar te staan. Deze types zie en hoor je overal terwijl jij een avondje staat te dansen. Gillen ze niet door een microfoon, dan doen ze moeilijk met cocktailshakers of staan ze met ontbloot bovenlijf op de bar te dansen samen met de ordinairste bezoekers van de kroeg. Deze types zijn er ook altijd, de kroeg is hun leven. En elke keer dat jij er bent zijn zij óók helemaal van het padje. Hoe houden ze het vol?