1. De sportieve bierdrinker

Zonder twijfel het meest studentikoze type van allemaal en te herkennen aan het biertje in zijn hand. Waarschijnlijk nog brak van de vorige avond begint hij vol moed aan de wedstrijd. Deze sporter is eigenlijk maar op één ding uit, namelijk het eindsignaal. Als dan eindelijk het langverwachte fluitje klinkt, wordt hij pas echt wakker en is hij blij dat hij aan de derde helft mag beginnen. BIER DRINKEN! Al zingend loopt hij met z’n vrienden direct door naar de kantine om z’n bierbuikje weer aan te vullen. Want zeg nou zelf… Een biertje is toch het beste middel tegen een kater?

 

2. De uitslover

Er bestaan ook heus wel studenten die sporten omdat ze het écht leuk vinden. De uitslover is niet alleen serieus bezig met sporten, maar past ook zijn of haar voedingspatroon en dagelijkse levensstijl aan. Terwijl andere studenten nog lang en breed in bed liggen, zet deze student haar wekker om half 8 ’s ochtends om een rondje te hardlopen in het park. Ook na de colleges ruilt de uitslover haar studieboeken in voor een welverdiende circuittraining, waarbij ze tot het gaatje gaat om haar persoonlijk record te verbreken. Eenmaal thuisgekomen ploft ze tevreden neer op de bank met een bordje vegetarische couscous.

 

3. De maandagsporter

Is het je ook weleens opgevallen dat er op maandag altijd de meeste fietsen bij de sportschool staan? Dit komt doordat de maandagsporters dan als kuddedieren naar de sportschool trekken. De maandagsporter is te herkennen aan het motto ‘ Volgende week ga ik wél echt goed bezig’. Na afgelopen weekend alles te hebben gegeten wat niet mocht, stapt deze student vol motivatie op z’n fiets naar de sportschool. Nog lichtelijk zwetend en puffend van het fietsen begint de maandagsporter aan de groepsles bodypump, waarbij het laatste nummer aanvoelt als een zware bevalling. Na nog wat middelmatige krachtoefeningen, stapt deze student weer op z’n fiets om weg te kwijlen bij de gedachte aan de heerlijke zak chips die thuis op hem ligt te wachten.

 

4. De socializer

Deze prominente student staat bekend om zijn hordes vriendjes en vriendinnetjes. Eigenlijk kan hij net zo goed alleen gaan sporten, omdat er altijd wel een bekende is waarmee gesocialized kan worden. Dat een sportvoorziening bedoeld is om te sporten, is voor hem nog wel een beetje lastig om te begrijpen. Het favoriete plekje is dan ook het hoekje van de sportbar, waar onder het genot van een drankje de hele ruimte overzien kan worden. Al brallend wordt er eens even goed in de gaten gehouden wat er door de deur naar binnen komt aan vrouwelijk schoon.

 

5. De prof

Tot slot hebben we de prof waar we stiekem allemaal wel een beetje jaloers op zijn. Sporten komt voor deze student op de eerste plaats, waardoor z’n studie er nog weleens bij in wil schieten. Als je na de prof plaatsneemt in het zitje van de buikspiertrainer, voelt het als een pijnlijke confrontatie om het pinnetje van de gewichten vijf plaatsen omhoog te moeten schuiven. De prof houdt ervan om overal spiegels om zich heen te hebben, zodat hij zijn lijf vanuit alle mogelijke hoeken kan bekijken. Maar het meest verbazingwekkende is nog wel dat de prof na al zijn oefeningen geen druppeltje zweet heeft gelaten en nog steeds ruikt naar bloemetjes.