1. Word lid van een studievereniging

Een studievereniging is gekoppeld aan de universiteit en daardoor wat educatiever en serieuzer van aard. Maar ook hier ontbreken de wekelijkse borrels, maandelijkse etentjes en jaarlijkse buitenlandse reizen niet. Tevens ontmoet je op deze manier veel studiegenoten en leer je mensen kennen van je faculteit. Daarnaast gelden hier in principe geen verplichtingen - en geen flauwe straffen als je een keer niet kunt komen naar een borrel. Ten slotte is het lidmaatschap ook nog eens goedkoper.

 

2. Ga op kamers

Als je het échte studentenleven wilt ervaren, dan moet je eigenlijk wel op kamers gaan. Dan maak je zeker discussies mee over het schoonmaakrooster, lawaai en wie er wanneer kookt. Daarnaast krijg je hier ook nog eens huisgenoten bij waarmee je – als je mazzel hebt – nooit problemen hebt. Maar dit is het allemaal waard. Je leert je stad goed kennen en je weet na een tijdje exact bij welke restaurants, bars en clubs je moet wezen. Dit mag wat kosten, maar dan ben je wel weer een levenservaring rijker.

 

3. Ga voor onbeperkt lenen

De enige periode waarin je geld kan lenen van de overheid zonder veel gedoe – en nu zelfs zonder rente – is je studententijd. Profiteer hiervan en maak je vooral niet teveel zorgen over je schuld. Je hebt jaaaren de tijd om deze terug te betalen en waarschijnlijk heb je ‘m binnen afzienbare tijd afgelost met je universitaire job. Ga dus met een ‘yolo’-mentaliteit het studentenleven in en haal alles eruit wat erin zit. Zeg geen etentjes, feestjes of reizen af omdat je geen geld hebt. Daar hebben we ome DUO voor!

 

4. Onderneem dingen

Netflixen in je kamertje van 7 vierkante meter kan erg chill zijn, maar na een tijdje ben je hier ook wel klaar mee. Dus ga erop uit! Ga sporten, uitgebreid koken, de stad in met vrienden: verzin iets. Doe eens wat anders met je studiegenoten dan alleen samen in de collegebanken zitten. Ga bijvoorbeeld eens naar de film als je tussen de colleges door even niets te doen hebt. Als je straks fulltime werkt, kan dit niet meer.

 

5. Geniet van je vrijheid

Bij een studentenvereniging komen behoorlijk wat verplichtingen kijken. En als je niet komt opdagen, dan moet je de consequenties aanvaarden. Voor de één is dit juist een drive om lid te worden; de ander vindt dit verschrikkelijk. Wat wel een feit is, is dat je veel meer vrijheid hebt als je geen lid bent. Geniet hier dus van, en geniet een beetje extra wanneer een studiegenoot die wél lid is voor de zoveelste keer verplicht biertjes moet drinken…

 

Foto: Unsplash