Ga via een vereniging of organisatie


Wil je als student op wintersport dan zijn er vaak genoeg acties of aanbiedingen om via een georganiseerde reis te gaan. Dit kan via een studenten- of studievereniging, een sportvereniging of via organisaties die zich richten op jongeren en studenten. Je hebt dan voor een leuke prijs een vrij complete vakantie waardoor je nog voldoende geld overhoudt om te après-skiën.

Leen of koop tweedehands spullen


Het is leuk om in een fancy nieuwe outfit de piste te trotseren, maar als je nog geen of weinig ervaring hebt is dat zonde van je geld. Het beste kun je in je familie of vriendenkring rondvragen of iemand nog geschikte kleding of accessoires zoals snowboots, skibril of een helm te leen heeft. Op sites zoals Marktplaats wordt ook genoeg aangeboden en soms is het maar zelden gebruikt.

Ga buiten het hoogseizoen


Als student heb je de luxe dat je niet per se afhankelijk hoeft te zijn van de vakanties en dus buiten het hoogseizoen je wintersport kunt plannen. Kies voor een reis vroeg in het seizoen of juist laat in het seizoen. Wat is er nou fijner dan begin januari of in maart je tentamenstress van je af te skiën?

Kies een minder populair land


Als we het hebben over wintersport denken we al gauw aan landen zoals Oostenrijk en Frankrijk, maar what about bijvoorbeeld Tsjechië? Landen rondom de hotspots bieden ook alles wat je nodig hebt om een leuke wintersport te ervaren. Kijk goed naar de mogelijkheden en vergelijk de kosten, dan bespaar je een hoop!

Vermijd dure restaurants


Het is verleidelijk om tussen het skiën of snowboarden door even neer te ploffen voor een schnitzel of warme choco bij die leuke tent bovenop of halverwege de berg, maar betaalbaar? Nee. Voorkom extra hoge kosten en bereid je voor als je een dag op pad gaat. Neem zelf een lunchpakketje mee of kies een restaurant of bar die beneden aan de piste ligt of juist wat minder centraal of kook zelf in je appartement of huisje.