1. Verwacht niet te veel

Koningsdag is zo’n dag waar we al weken naar uitkijken. De hele dag gezelligheid, zuipen en mooi weer. Maar Nederland is Nederland niet als het onverwachts gaat regenen of er een gure wind bij komt kijken. Daarnaast zal je net zien dat de helft van je vrienden toch een ander festivalletje gaat pakken en je nog bezig bent met het verwerken van je kater van Koningsnacht. Verwacht dus niet te veel van deze dag, dan kan het in ieder geval niet tegenvallen.

 

2. Verruil een festival voor de binnenstad

Hartstikke leuk hoor, de hele dag op een festival staan. Goede artiesten, je vrienden om je heen en gegarandeerde drukte. Dit gaat echter wel gepaard met het verlies van een groot gedeelte van je maandelijkse stufi. Laat eens zo’n festivalletje schieten waar je 30 euro voor een kaartje betaalt en 6 euro voor een patatje met. En dan hebben we het nog niet eens over de drank! De binnenstad is vaak net zo gezellig, én een stuk goedkoper. Als je er mee aan bent, ga je gewoon naar huis! Zit je ook niet vast aan het schuldgevoel dat ‘eerder weggaan wel erg zonde is van je dure kaartje’ ;).

 

3. Ga goed voorbereid op pad

Hiermee bedoelen we: sla genoeg drank in. Of je nou gaat voordrinken voor een festival of de hele dag in een park in de stad gaat chillen... veel supermarkten verkopen namelijk drank tot ongeveer het middaguur. Je wilt uiteraard niet dat je na een uur al zonder drankvoorraad zit. Sla dus genoeg drank in, dat komt toch wel op. Als het niet op Koningsdag is, dan is het een paar dagen later…

 

4. Maak geen gebruik van het OV

Tenzij je zin hebt in vertragingen, omdat dronken gasten voor de grap over het spoor gaan rennen. Of andere dienstregelingen, waardoor de helft van de treinen niet rijdt en alle treinen extreem druk zijn. Zorg dat je jezelf deze ellende bespaart door de dag vóór vertrek al af te reizen naar de stad waar je Koningsdag wilt gaan vieren. Scheelt je gegarandeerd een hoop irritaties en tijd!

 

5. Zorg voor een goede Koningsnacht

Als deze al goed is, kan de Koningsdag al helemaal niet meer stuk. Dit kan wellicht anders zijn in het geval van een flinke kater, dus zuip je niet helemaal klem. Je kan de dag erna wel heerlijk uitbrakken in een park onder het genot van je vrienden, drankjes en het zonnetje. Ten minste, dat is te hopen…