Want huisfeestjes zijn er genoeg, maar originele huisfeestjes met een grimmige sfeer..? Als je de onderstaande checklist naleeft, dan wordt 31 oktober een dag om nooit te vergeten.

 

1. De outfit 

Zorg ervoor dat iedereen indrukwekkend verkleed komt. En dan hebben we het niet over simpele duivelsoortjes en witte shirts met scheuren en ketchup. Er zijn tegenwoordig genoeg originele outfits te vinden op het Internet. Maak er desnoods een wedstrijdje van met je huisgenoten. Degene die het slechts verkleed is, mag de boel opruimen. Wedden dat jullie straks onherkenbaar op het feest verschijnen? ;) 

 

2. De decoratie 

Hartstikke leuk en grimmig, die kaarsen, maar met een wild huisfeest moet je wel oppassen. Verruil ze dus voor nepkaarsen of hang kerstverlichting op. Verder kun je uiteraard losgaan met de traditional stuff zoals nepspinnen, pompoenen, afgehakte nepvingers, et cetera. Ga naar de feestwinkel en sla vooral items in die niet al te snel stuk kunnen gaan. Dit feest is natuurlijk wél voor herhaling vatbaar. 

 

3. De hapjes & drankjes

Bij huisfeestjes geldt uiteraard BYOB (bring your own booze), anders ben je een vermogen kwijt en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt er echter wel voor kiezen om bijvoorbeeld te investeren in een gruwelijk (lekker) welkomstdrankje (lees: Halloweencocktail) of een hapje in de vorm van een afgehakte vinger. 

 

4. De muziek 

Klassiekers zoals Thriller van Michael Jackson doen het altijd goed, maar je bent niet echt origineel.  Zoek daarom naar playlists op Spotify van bepaalde series of films, zoals American Horror Story of IT. Waarschijnlijk herkenbaar voor iedereen! Als je gasten die liedjes horen, zullen ze waarschijnlijk herinnerd worden aan die ene keer dat ze extreem bang waren… en dat is precies wat je wilt! 

 

5. De afterparty

Wil je jouw huisfeest voortzetten in de stad? Zeker doen! Er zijn zonder twijfel genoeg Halloweenfeestjes te vinden in clubs, kroegen en cafés. Zo heb jij minder rotzooi, blijere (en minder bange) buren en hoef je minder geld uit te geven. Alleen nu rest nog de vraag wie er nog naar buiten durven na jouw huisfeest…  zorg ervoor dat zelfs de alcohol de angst niet kan remmen, dan is je feest pas écht geslaagd! 

 

 

Beeld: Unsplash_The Creative Exchange