Te lang blijven zitten op een terras in de Oude Haven, of tot in de vroege uurtjes shots met pils afgewisseld in de Witte de Withstraat? Als je weet dat er zo’n avond aan gaat komen, zorg dan dat je het volgende in huis hebt.

Yoghurtdrink

Je wilt iets vloeibaars, maar niet te dun. Je wilt eigenlijk ook nog geen vast voedsel, dus yoghurt is net te dik. Yoghurtdrink is dan je antwoord. 

IJskoffie

Koffie is natuurlijk altijd een goed idee in de ochtend, maar ijskoffie zal je maag echt waarderen. Je wordt door de koffie weert een beetje wakker en helder, maar de melk en suiker zijn erg fijn voor je maag. Een ideale start van je brakke dag dus.

Scrambled eggs

Als je dan zover bent om toch aan wat vast voedsel te beginnen, dan zijn scrambled eggs wat je nodig hebt. Lekker nog een beetje zacht, dan krijg je het makkelijk naar binnen, en  het zit vol met eiwitten om je weer wat energie te geven voor de rest van de dag. 

Bananen

Bananen zijn ook katervoedsel bij uitstek. Vol met elektrolyten die je tijdens het zuipen bent kwijtgeraakt, en zacht voor de maag. Daarnaast natuurlijk ook nog erg lekker. 

Reparatiepils

Mocht je nou de rest van de dag toch niks te doen hebben, dan zijn er maar weinig dingen die zo goed helpen tegen een kater, als gewoon doorgaan met het volgende biertje. 

 

Beeld: Pixabay/MAKY_OREL


Rotterdam_SW_Banner_large