1. Ga voor simpel

Een picknick is niet het moment om je culinaire kant te laten zien: denk quiche en blini’s met zalm, maar dat betekent niet dat je alleen maar droog brood hoeft te eten. Maak bijvoorbeeld een halfuurtje voor je weggaat wraps met kip en roomkaas, klaar! 

 

2. Servies

Koop een grote verpakking wegwerp bestek. Dat scheelt weer afwas en wat gewicht op de terugweg. En eerlijk is eerlijk: als het moet drinken we wijn gewoon uit de fles!

 

3. Niet te veel beleg

Zorg dat je niet te veel beleg meeneemt, dat kun je vaak weggooien na een dag in het park. Laat bovendien dingen als blauwe kaas thuis, dat gaat namelijk te erg stinken in je tas of koelbox. En als het echt snikheet wordt, kun je beter alle vleeswaren thuis laten. Kies in dat geval liever voor dipjes zoals aïoli en hummus. 

 

4.  Comfort vóór alles

Zorg dat je een lekker dekentje hebt om op te zitten en een extra zeil voor als het geregend heeft. Mocht je echt een luxepaardje zijn, zorg dan ook voor wat kussentjes waar je lekker op kunt zitten of als kussen voor je hoofd.

 

5. Prik het

Je kunt het zo gek genoeg niet bedenken of je kunt er een prikker van maken: pasta met kip, ham met meloen of gewoon fruit. Door satéprikkers te gebruiken ziet het er bovendien allemaal net iets leuker uit!

 

 

Ga je liever all out? Neem dan je (wegwerp-)barbecue mee en strijk neer in het park en probeer één van deze vier recepten om te barbecueën onder de tien euro!