1. Ga naar een minder populaire bestemming

Bij een stedentrip zal je waarschijnlijk als eerst denken aan Barcelona, Londen en Parijs. Deze steden zijn erg populair onder toeristen, waardoor deze relatief duur zijn. Kies daarom eens voor een wat onbekendere stad! Zo’n stad is minder toeristisch en daardoor ook een stuk goedkoper. En dit geldt niet alleen voor de vlucht en het verblijf, maar ook voor je uitgaven tijdens de stedentrip zelf. Denk hierbij vooral aan steden in Oost-Europa: voor een prikkie zit je al in Riga, Warschau of Praag. Je zult zien dat er in deze steden ook enorm veel te zien en te beleven is, en ze zeker de moeite waard zijn! 

 

2. Boek lastminute een hotel

Wat weinig mensen weten, is dat vijfsterrenhotels in het weekend vaak goedkoper zijn dan driesterrenhotels. Vijfsterrenhotels richten zich voornamelijk op mensen uit de zakenwereld, die meestal doordeweeks in hotels overnachten. Hierdoor blijven veel luxe hotels in het weekend met lege hotelkamers zitten, waardoor ze op het laatste moment de kamerprijzen flink verlagen. Driesterrenhotels zijn daarentegen ingesteld op toeristen, en in het weekend een stuk duurder dan doordeweeks. Dus boek je stedentrip lastminute, en de kans is groot dat je voor een bodemprijsje in een luxe hotelsuite kunt overnachten! 

 

3. Kies een goedkope bestemming via Skyscanner

Als het je echt niet uitmaakt waar je belandt, kun je overwegen om een vlucht te boeken via Skyscanner. Het is slechts een kwestie van je vertrekdatum invullen, en de goedkoopste vluchten op de door jou geselecteerde datum komen tevoorschijn. Scheelt je behoorlijk wat geld als je je vliegticket low-budget wilt houden.

reizen-airport

4. Laat je goedkoop verrassen met Srprs.me

Voor de echte avonturiers onder ons is reisbureau Sprs.me een optie. Als je hier een reis boekt, kom je er pas op het vliegveld achter wat je bestemming is. Bij het boeken moet je dan wel de optie ‘Broke’ selecteren: je verblijft hierbij voor een prikkie drie of vier dagen in een Europese stad. Je komt niet terecht in een luxe hotel met champagneontbijt, maar wel in een leuk hostel waarbij je binnen no-time nieuwe mensen leert kennen. 

 

5. Regel niet alles van tevoren 

Het is heel verleidelijk om voor vertrek al veel excursies te boeken. Toch is het een stuk goedkoper om ter plekke te kijken welke excursies het goedkoopst (of zelfs gratis!) zijn. Zo bieden veel steden gratis stadswandelingen aan die door locals worden georganiseerd. Kun je meteen allerlei leuke insider tips vragen! Bovendien is de stad verkennen met de fiets heel cheap. Meestal is het eerste halfuurtje op de fiets gratis, en kun je je fiets weer neerzetten waar je wilt. Ideaal!