Check je wekker

Wat is de vakantie toch een mooie tijd, al dan niet alleen omdat je wekker overbodig is. Nu er weer vroege colleges zijn en andere saaie verplichtingen, is het weer de tijd om je wekker te zetten. Check vooral even of je old school wekkerradio het nog wel doet of dat de wekkerfunctie op je telefoon goed (met geluid) staat ingesteld. Niks is vervelender dan je nieuwe schooljaar gehaast te beginnen omdat je je nu al verslapen hebt. Wil je helemaal relaxed beginnen, zet dan je wekker de eerste weken 10 minuten eerder dan normaal en begin je dag zonder stress.

Eet weer regelmatig

Bier om 1 uur in de middag, een zak chips op het strand als lunch of een barbecue tot diep in de nacht, een verantwoord eet- en vooral drinkritme is in de vakantie meestal nogal ver te zoeken. Probeer nu je weer bent begonnen met studeren wat regelmatiger te eten en je alcoholinname wat meer te doseren. Op deze manier voel je jezelf een stuk fitter en presteer je beter met studeren.

Opgeruimde kamer

Een ontzettend saaie tip, maar handig is het wel; zorg voor een grote schoonmaak en begin zo het nieuwe studiejaar goed. Het gaat namelijk niet helpen als je elke ochtend voor college zeker 10 minuten kwijt bent aan het zoeken van je sleutels onder een berg oude zanderige strandhanddoeken of wanneer je collegeblok lijkt opgelost is in een stapel bierflesjes, een gebruikte wegwerpbarbecue, zwembroeken en tubes zonnebrand.

Maak een planning

Begin de eerste weken van het studiejaar goed door een planning te maken zodat je weet wat je allemaal moet doen en wanneer. Zo vergeet je niet de boeken voor je nieuwe vakken te kopen of andere belangrijke dingen te doen die er weer bij horen nu de vakantie erop zit. Door een planning heb je een goed overzicht van de aankomende weken en zie je niks over het hoofd.

Leuke dingen

Naast alle saaie tips is er natuurlijk ook nog een leuke tip om weer in het studeerritme te komen na je vakantie, namelijk leuke dingen doen. Houd het vakantiegevoel nog een beetje vast door (in het weekend) juist wat leuks te doen, bezoek nog de laatste  festivals van dit jaar of pak de late zonnestralen na een lange dag college mee vanaf het terras. Op deze manier blijf je een stuk relaxter wat het harden studeren weer ten goede komt.