Het is een bekend probleem: ben je student, dan heb je genoeg vrije tijd om te reizen, maar niet het geld. Hoe kun je daar nou het beste mee omgaan? Simpel! Ga reizen, maar dan met een budget!

Goedkoop ticket is soms duurkoop

Een goedkope reis begint vaak met een goedkoop vliegticket. Voorkom alleen de valkuil om blindelings het goedkoopste vliegticket te boeken. Goedkoop is soms ook duurkoop. Dat retourtje Reykjavík voor € 100 lijkt misschien spotgoedkoop, maar eenmaal aangekomen op de bestemming kunnen de prijzen wel eens vies tegenvallen (en ja, dan spreken we uit ervaring). Zoek daarom voor het boeken altijd even uit wat het prijsniveau in een land is.

Maak gebruik van kortingen

Dit lijkt misschien een vanzelfsprekende tip, maar in de praktijk lijken veel mensen niet te weten hoe ze het beste naar goede deals kunnen zoeken. Voor een overzicht van kortingen op het gebied van hotels, vakantiepakketten, last minute deals en vakantiehuizen ga je naar Kortingbox.nl. Vanuit die website kun je je zoektocht naar jouw ideale budgetreis vervolgen. Houd vakantiepiraten.nl in de gaten voor goedkope reizen inclusief vluchten en accommodatie, en hoteldeal.nl voor, je raadt het al, goede hoteldeals.

reizen-wereldkaart

Meet the locals

Ben je avontuurlijk ingesteld en vind je het leuk om op vakantie locals te ontmoeten? Dan is couchsurfing misschien wel wat voor jou! Couchsurfing is een groot, internationaal gastvrijheidsnetwerk, waarbij je een slaapplek aan kunt vragen bij leden van het platform. Het gaat de couchsurfing-community niet alleen om een gratis slaapplek; net zo belangrijk is het ontmoeten van nieuwe mensen en delen van bijzondere ervaringen. En wie beter dan een local kan je introduceren in een nieuwe stad?! 

Ga liften

Nog zo'n tip voor avonturiers: ga liften! Het wordt in Nederland nog maar heel weinig gedaan en dat is zonde, want liften is leuk. Én het kost niets! Wat de Lonely Planet is voor backpackend Nederland, is Hitchwiki voor de lifters onder ons. De website bevat veel tips & tricks, landeninformatie en wellicht het belangrijkst: informatie over waar je het beste kunt beginnen met liften. Ook leuk: meedoen aan een liftwedstrijd

Veilig op avontuur

Sta je open voor avontuur, maar wil je wel graag verzekerd zijn van een slaapplek en vervoer? Dan is een reis via Srprs.me wat voor jou, ook als je budget niet zo groot is. Srprs.me heeft namelijk een speciale broke-categorie; dat zijn reizen speciaal voor mensen die, juist ja, blut zijn. Vanaf € 135 vlieg je naar een bestemming die onbekend blijft tot de dag van vertrek. Zoals Srprs.me zelf zegt: You'll go wherever you're meant to go.