1. Maak grote maaltijden

Doe gewoon altijd alsof er nog iemand onverwachts aan kan schuiven; maak grote porties en vries de restjes in. Maak nooit eenpansgerechten. Grote porties zijn namelijk een stuk goedkoper en zo heb je aan het einde van de maand altijd nog een maaltijd achter de hand!

2. Vries brood in

Om maar bij de vriezer te blijven: vries je brood in. Elke dag vers brood is natuurlijk heerlijk, maar het is niet heel budgetvriendelijk. Stop je broden dus in de vriezer. Als je dan zin hebt in een broodje, haal je deze er gewoon per sneetje uit. Zo hoef je nooit meer uitgedroogd brood weg te gooien. 

3. Eet minder vaak vlees

Vlees is vaak het duurste ingrediënt op je boodschappenlijstje. Probeer dit daarom te minderen. Helemaal schrappen hoeft niet, maar een paar dagen in de week vega is helemaal zo gek nog niet. Probeer het vlees wel te vervangen door producten met genoeg eiwitten en ijzer, zoals eieren, peulvruchten en noten en zaden. 

4. Eet gezond

Eet gezond! Hoeveel geld geef jij per maand uit aan chips, snoep, koekjes en chocolade? Als je gezond eet hoef je alleen voor de basisproducten te zorgen (en een paar gezonde tussendoortjes).

5. Koop groente en fruit uit de vriezer

De tijd dat verse groenten en fruit echt veel gezonder waren dan die uit het vriesvak, is voorbij. Elke ochtend fruit in je bakje yoghurt? Diepvriesfruit is veel goedkoper - zeker als je van blauwe bessen of frambozen houdt. Extra groenten door je pastasaus? Ingevroren boontjes of spinazie zijn net zo lekker.