1. Reisadapter

Check of je een reisadapter nodig hebt in het land van je bestemming. Een goede powerbank is daarnaast altijd handig, omdat bepaalde essentiële apps – zoals Tinder – erg veel batterij kosten. Je wilt natuurlijk niet dat op het moment dat je je ware (vakantie) liefde voorbij ziet komen je mobiel het opeens begeeft…

 

2. Ziplockzakjes

Ziplockzakjes zijn dé uitkomst om nare ongelukken in je koffer, ofwel de bekende ‘’major shampoo explosion’’, te voorkomen. Je hebt ze in verschillende maten, en de grotere zakjes kunnen ook dienen om bijvoorbeeld ondergoed of opgerolde kleding in op te bergen.

 

3. Kopie paspoort

Maak een kopie van je paspoort, en wil je écht indruk maken, lamineer deze dan meteen. Zo heb je altijd een goede kopie van je paspoort bij je die niet na één regenbui verandert in een zielig, papperig hoopje.

 

4. Offline Google translate

Ga je naar een toeristisch land, dan is de kans groot dat je met Engels prima uit de voeten komt, in minder toeristische gebieden zal offline Google Translate een uitkomst bieden. Van tevoren de taal leren wordt natuurlijk helemaal gewaardeerd, dit kan je bijvoorbeeld doen met de app Duolingo.

 

5. Offline map

Installeer, voordat je op reis gaat, een app waarbij je beschikking hebt tot een offline map van de plek waar je heengaat, zodat je ook als je verdwaalt je weg terug weet te vinden.