1. Stop kleingeld in een bakje

Voordat je de kroeg induikt trek je nog even gauw geld uit de pinautomaat om de komende uren je drankjes van te betalen. Als je de volgende ochtend wakker wordt, vind je geregeld nog een paar verdwaalde centen in je broekzak. Stop dit gewoon ouderwets in een bakje. Na een paar stapavonden zul je zien dat er genoeg geld in het bakje zit voor een extra stapavond. Dit geldt ook voor kleingeld dat je overhoudt na het boodschappen doen.

2. Koop spullen samen

Vaak zie je aanbiedingen als ‘2 voor de prijs van 1’ of ‘3e artikel gratis’. Je slaat deze aanbiedingen meestal over omdat je niet zulke grote hoeveelheden nodig hebt. Zorg daarom dat je deze artikelen samen met een van je huisgenoten koopt. Dan betaal je toch allebei de helft en zit je niet met teveel spullen opgescheept.

3. Word zelf handig

Ga jij voor een lekke band naar de fietsenmaker of laat je knopen weer aannaaien door de kleermaker? Zulk soort reparaties kosten vaak onnodig veel geld, terwijl je tegenwoordig alles op het internet kan vinden. Zelfs een storing op je laptop kun je al fixen met een YouTube-video. Het duurt even wat langer, maar je bespaart een hoop centen en je wordt er ook een stuk zelfstandiger van.

4. Probeer te onderhandelen

Telefoonproviders, energieleveranciers en internetaanbieders kosten je maandelijks een hoop geld. Wat je altijd in je achterhoofd moet houden, is dat zij jou als klant niet kwijt willen. Bel gewoon eens op en zeg dat je gaat veranderen van provider tenzij ze een goede aanbieding voor je hebben. Wedden dat er opeens een hele boel te regelen valt?

5. Zorg dat je altijd cash op zak hebt

Niet alleen in gevallen van nood is het handig om contant geld op zak te hebben, het zorgt er ook voor dat je niet te veel uitgeeft. Pinnen is inderdaad een stuk makkelijker en kan tegenwoordig ook voor hele kleine bedragen. Sommige winkels hebben zelfs liever dat je pint, maar met contant geld kun je veel makkelijk bijhouden wat je elke week uitgeeft. Pin dus aan het begin van de week een bepaald bedrag en probeer daar de rest van de week van te leven. Wat je overhoudt, gooi je in een bakje.

Bron: The Dudes Club
Beeld: Pixabay/Puurchantal