Gebruiksaanwijzing

Als je een plant koopt zit er vaak een gebruiksaanwijzing bij. Daarin staat hoe vaak je water moet geven en waar je de plant het beste neer kunt zetten. Misschien zet je jouw plant liever op een kast in de schaduw, terwijl hij eigenlijk veel meer zonlicht nodig heeft. Een oplossing om je plant langer te laten leven, is om sommige dagen je plant te verplaatsen. Voor een buitenplant die je graag binnen wilt hebben zoals de olijfboom, zul je die sommige dagen buiten moeten zetten.

 

Droogstaan of verdrinken

Je weet nu hoe vaak je jouw plant water kunt geven, maar de hoeveelheid water is natuurlijk ook een dingetje. Als je jouw plant te weinig water geeft gaat de plant hangen. Teveel water geven is ook niet goed, want dan gaan de wortels rotten. Het beste is om een druppelaar in je de potgrond te plaatsen of een plantenspuit te gebruiken. Zo geeft je niet snel te veel water.

 

Voeding 

Ja, ook kamerplanten moet je voeding geven of bemesten. Als je Pokon koopt staat alles makkelijk op de verpakking. Heb je onthouden wat voor soort plant je hebt? Dan kan je online veel over de verzorging vinden. Ook zijn er verschillende apps waarin je automatisch een melding krijgt wanneer je water of voeding moet geven. 

 

Groene vingers

Groeit jouw plant hard en worden bepaalde stukken in de schaduw gezet? Je mag kamerplanten ook snoeien. Zo kan alles mooi doorbloeien. Is het je gelukt jouw planten langer dan drie maanden in leven te houden? Na een jaartje zal het tijd zijn om ze te verpotten. Kies de juiste grond en voeding, plaats de plant in een grotere pot en je kan weer een jaar vooruit!

 

Cactus

Als je zelfs cactussen dood laat gaan zullen deze tips je zeker helpen. Een cactus is een relatief makkelijke plant. Hij heeft in de winter geen tot amper water nodig en in de zomer af en toe een flinke scheut, met de plantenspuit! Het klink misschien verassend, maar zet je cactus niet de hele dag in de volle middagzon. De cactus staat daarnaast het liefst op een droge grond. Mocht je een cactus naar een andere pot gaan verplaatsen, plaats het dan in zanderige grond.