1. Ga samenwerken

Hoe klein of groot je groep ook is, door gezamenlijk te gaan werken spaar je sneller dan je denkt voor je lustrumreis! Je kan bijvoorbeeld terecht bij verschillende organisaties die je vaak € 10 per uur betalen om tickets te scannen op festivals. Wanneer je groep bijvoorbeeld uit vijftig man bestaat, heb je in vijf uur werk per persoon zo al € 2500 bij elkaar!

2. Organiseer een veiling

Het kost enige inspanning, maar een veiling is de beste manier om in één keer veel geld te verzamelen. Slim is om een veilingmeester aan te stellen die enorm goed en enthousiast kan verkopen. Dat levert een leuke sfeer op én hogere bedragen per veilingstuk of veilingdienst. Een dienst kan bijvoorbeeld een dag schoonmaken bij iemand thuis zijn – wees creatief! Probeer van te voren ook een veilingboekje te maken met alle stukken en die op te sturen naar de aanwezigen, zodat ze van te voren al een idee hebben waar ze op willen gaan bieden. Cashen maar!

veiling

3. Maak ouders vip-members

Ouders vinden het leuker dan je denkt om betrokken te zijn met alles waar jij mee bezig bent. Daarnaast gunnen ze je ongetwijfeld een fantastische lustrumreis! Je kunt ouders betrekken door bijvoorbeeld een kaart te sturen met een foto van jouw groep en ze aanbieden om vip-vriend van jouw groep te worden voor een bepaald bedrag. Wanneer ouders vip-vriend worden krijgen ze regelmatig updates van alle activiteiten en de lustrumreis zelf.

feest

4. Benader bedrijven

Probeer bedrijven te benaderen, binnen of buiten je netwerk. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om voor een bepaald bedrag hun logo op jullie lustrumtruien te laten bedrukken. Wanneer je op reis bent, maak je een aantal foto’s op gave locaties met de hele groep die de truien draagt. Het bedrijf kan dit materiaal op hun beurt weer als reclame gebruiken, win-win. Mocht je voor je studentenvereniging een reis organiseren, kan je bedrijven bijvoorbeeld ook sponsorpagina’s in een almanak aanbieden.

5. Maak een goed spaarplan

Naast het verzamelen van externe fondsen, ontkom je er niet aan om zelf ook te gaan sparen. Het is slim om als eerst een overzichtelijk en haalbaar spaarplan op te stellen als organisatie, want hoe langer je de tijd hebt hoe minder geld je per maand hoeft te sparen. Je kunt mensen een duwtje in de goede richting geven door elke maand een overzicht te sturen wie bij is met betalen en wie niet, dat scheelt soms een heleboel telefoontjes!

Genoeg geld bij elkaar gespaard? Dan kun beginnen met het plannen van jouw onvergetelijke lustrumreis. Voor hulp bij het organiseren ben je bij Bohemian Birds aan het juiste adres!