Met deze tips kun je wél dat college op vrijdagochtend 9.00 uur volgen!

Wekker

Zet je wekker aan de andere kant van je kamer. Als je hem niet vanuit je bed uit kunt drukken, moet je je bed wel uit  stappen. Waarschijnlijk strompel je duizelig naar je trillende wekker, waarvan je het gevoel hebt alsof deze in je schedel een kabaal maakt. Heel kloten allemaal, maar nu je bent opgestaan kun je gelijk door naar de volgende stap.

 

Vocht

Essentieel voor het bestrijden van de kater is het drinken van veel vocht. Herstel van de vochtbalans is de remedie! Loop richting je wastafel en giet een beker water in je keel. Probeer niet slim te zijn door koffie te drinken (want: vocht en wakker worden in één!), want cafeïne zorgt ervoor dat je vocht verliest. Dat wil je niet! Je kater wordt van koffie alleen maar erger. Toch behoefte aan cafeïne? Drink dan een blikje cola.   

 

Zout

De zak chips van gister die je nog niet helemaal hebt opgegeten komt nu uitstekend van pas. Eet een paar handjes zoute chips. Zout houdt vocht vast, het tegenovergestelde van wat alcohol doet.

 

Pijnstillers

Iedereen ervaart zijn/haar kater anders, dus gebruik één of twee paracetamol als je er behoefte aan hebt. Paracetamol slikken voordat je gaat slapen heeft niet zoveel zin; als je wakker bent, is de pil al uitgewerkt.  

 

Preventie

Uiteindelijk is voorkomen beter dan een kater moeten repareren. Een paar tips: Eet voordat je gaat drinken. Drink niet te veel. Drink water voordat je naar huis gaat, en drink nog een paar glazen water voordat je gaat slapen.

Helaas zit er af en toe zo’n stevige kater tussen, dat er niets anders op zit dan deze te overleven. Succes & proost!