1. Koop of huurt een tent met verschillende compartimenten

Als het slaapgedeelte in je tent zijn eigen rits heeft en je er enkel en alleen slaapt en de andere compartimenten of de voortent gebruikt om te chillen of om je om te kleden, dan hoeft dat gedeelte maar twee keer open: 's ochtends en 's avonds. Zo is de kans wel heel klein dat er iets (mee) naar binnen vliegt.

2. Zorg voor een tent met een hor

Net als dat je thuis-thuis een hordeur heb, hebben de meeste (grote) tenten ook een horlaag. Uiteraard kun je je tent ook dichtritsen, maar een horlaag komt er tenminste wél frisse lucht je tent binnen.

3. Controleer je tent

Helemaal als het een tweedehands of een exemplaar betreft dat al vele zomers dienst doet, kan er ergens wel een gat of scheur zitten. Speur 'm na en tape eventueel dicht met duct tape.

4. Spuit deo buiten je tent op

Spuit geen geurtje of deo op in je tent. Insecten zijn gek op zoete geurtjes en worden erdoor aangetrokken.

5. Gooi je afval (ver) weg

Bewaar geen (half)lege blikjes Red Bull, cola, bier of (zoete) etensresten in de buurt van je tent.

Bonus-tip. Zorg voor een (voor muggen) aantrekkelijke tentgenoot

Mochten muggen ondanks al deze bovenstaande tips toch je tent ingekomen zijn, dan hebben we nog deze bonus-tip: het is wetenschappelijk aangetoond dat muggen worden aangetrokken door je lichaamsgeur. Jouw lichaamsgeur bepaalt dus hoe aantrekkelijk je bent voor muggen en hoe graag ze van je bloed willen drinken. De truc is dus om jezelf zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor muggen. Als je alleen in een tent ligt dan zijn ze niet zo kieskeurig, maar als een mug kan kiezen, dan gaat hij voor het ‘lekkerste lichaam’.

Heb jij ook nog tips om insecten te weren? Plaats ze hieronder.