Toch zijn er ook manieren om gratis te sporten, daarom vind je hier 5 activiteiten waardoor ‘gebrek aan geld’ geen geldig excuus meer kan zijn!

 

 

Ga hardlopen

Om maar meteen met een van de meest afgezaagde en saaiste optie te beginnen: hardlopen. Het kost je 0 euro en het enige wat je ervoor nodig hebt is een paar sportschoenen. Daarnaast kun je het overal doen en ben je nergens van afhankelijk. Ook een goede budget tip is om een gratis app te downloaden die je motiveert of bijhoudt hoelang en hoever je hebt gelopen. 

 

Organiseer je eigen bootcamp

In plaats van deel te nemen aan een dure bootcamp-sessie organiseer je er gewoon één voor jezelf en eventueel vrienden. Wissel hardlopen af met een oefeningen op een bankje in het park of een heuvel. Bekijk deze video om wat ideeën voor oefeningen op te doen. Daarnaast kun je ook nog een sessie touwtjespringen aan je work-out toevoegen of, als die er is in jouw studiestad, maak gebruik van het outdoor fitness park (zoals de naam het al zegt, gratis buiten fitnessen) of outdoor fitness parcours.

 

Gebruik YouTube

Geen zin om de deur uit te gaan? Gratis sporten kan thuis natuurlijk ook prima. Op het internet, bijvoorbeeld op YouTube, zijn ontzettend veel gratis filmpjes te vinden met instructies voor een goede work-out. Er is keuze zat, bijvoorbeeld Zumba (op 'Fireball'), yoga of een half uur cardio-training. Daarnaast kun je het op elk moment van de dag doen.

 

Ga voor de proeflessen
Zeker in een grote stad is dit de perfecte manier om gratis te sporten; ga gewoon alle sportscholen af voor een gratis proefles. Als je dit goed aanpakt ben je hier wel een tijdje zoet mee. Bijkomend voordeel is dat wanneer je wel geld hebt om te sporten, je in ieder geval goed vooronderzoek hebt gedaan aan welke sportschool je jouw zuurverdiende geld juist wel of juist niet wilt uitgeven.

 

Laat je OV in je portemonnee

Mocht je ondanks bovenstaande tips nog steeds smoesjes verzinnen om maar niet te hoeven sporten, neem dan gewoon wat vaker de fiets of loop een stukje in plaats van dat je de bus of tram neemt.