1. Havermout

Havermout is de laatste tijd helemaal hip, vooral omdat je er ontzettend mee kan variëren. Je basis is havermout met melk of water en vervolgens kun je alles wat jij lekker vindt toevoegen. Bijvoorbeeld appel en kaneel, banaan en pindakaas, blauwe bessen en cacao, verse aardbeien... Je zit voor zeker een paar uur goed vol. En misschien nog wel het beste van alles? Een pak havermout scoor je al voor nog geen euro.

2. Yoghurt of kwark

Magere kwark of yoghurt is ontzettend goedkoop, maar ook heel vullend! En ook hier kun je er van alles ingooien. Zoals cruesli, muesli, homemade granola, wat fruit of noten. Bovendien is dit een ideaal ontbijtje on the go. Moet je elke ochtend een stuk met de trein? Neem dan een bakje kwark mee en wat cruesli in een zakje. Ook bestaan er handige bakjes met gescheiden vakjes, zodat je het samen mee kunt nemen én je cruesli niet zompig wordt (iel!). 

3. Boterhammen, beschuit en crackers

Eerlijk is eerlijk: niet iedereen heeft ’s ochtends tijd om een feest van zijn of haar ontbijt te maken. En dan doet een snel besmeerde boterham met pindakaas ook prima zijn werk toch? Ook voor dit ontbijtje geldt dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten. Leg gewoon een brood in de vriezer en je kunt een tijd vooruit!

4. Weekend-brak-ontbijt

Het is zaterdag, je bent brak en je wilt wat. Zorg dat je de dag van tevoren een pak afbakbroodjes hebt gescoord (voor nog geen 50 cent!), een doos eieren en cheap ass bacon. Broodjes in de oven, eieren en spek in de pan en voilà, het perfecte weekendontbijtje. 

5. Buiten de deur

Buiten de deur ontbijten hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij HEMA of IKEA heb je al een uitgebreid ontbijt voor nog geen twee euro. Deze optie is misschien niet al te gezond maar hé: balance is the key

 

Beeld: Pixabay/Haaijk