Cashen door te klikken

Het is een van de meest bekende vormen van ‘slapend’ rijk worden, maar werkt het ook? Ja: het werkt wel, maar niet zonder moeite. Websites als EuroClix en Qassa keren wel degelijk centen uit voor de mails die je leest en de talloze enquêtes die je invult, maar snel gaat het niet. Vaak verdien je maar een paar cent per mail en aangezien je maar rond de twee, drie mails per dag krijgt zet dit geen zoden aan de dijk. Aan het einde van het jaar is je spaarrekening wél wat beter gevuld, om net dat ene kerstcadeau te kunnen kopen. Misschien dus toch het proberen waard.


Verdien je geld met advertenties

Je geld verdienen met advertenties lijkt een hoop gedoe, maar niets is minder waar. Zo verdien je al geld als je een succesvol YouTubekanaal uit de grond weet te stampen of wanneer je een succesvolle blog hebt. Waar je voor een succesvol YouTubekanaal gevraagd moet worden om advertenties te plaatsen op je kanaal, is het voor een succesvolle blog iets gemakkelijker. Je kunt namelijk via Google AdSense advertenties tonen op je pagina, waarvoor je betaald wordt per klik of view. Daarnaast kun je nog gaan voor affiliate marketing: jij wordt beloond voor verkopen van bijvoorbeeld een Bol.com. Natuurlijk moet je website of blog wél succesvol zijn, pas dan wordt er wat geld verdiend. En dat kost toch behoorlijk wat moeite.

 

Deel je culinaire hoogstandjes

Kook je toch al iedere avond voor een weeshuis, omdat je te onhandig bent met het afmeten van pasta, rijst en al dat andere? Dan kun je ook een extra zakcentje verdienen met je eigen gefabriceerde maaltijden, als je toch al bezig bent. Via Thuisafgehaald.nl kun je namelijk vertellen wat jij die avond eet, waarop luie studenten (of buren, kennissen, enzovoort) kunnen besluiten om de snelle hap bij jou af te komen halen. Simpel! Je bepaalt zelf wat je voor zo’n maaltijd vraagt, maar er is ruimte genoeg om een beetje geld te verdienen. Daarnaast leer je ook nog eens allerlei nieuwe mensen kennen (en wie weet wordt de chefkok in je ontdekt).

 

Bied je GK aan als slaapplek

Studentensteden zijn naast een trekpleister voor studenten vaak een hotspot voor toeristen. En aangezien het crisis is, moet er natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk geslapen worden. Waarom dan niet in de GK (of: washok, tuin, de kamer van je huisgenoot) van jouw studentenhuis? Juist. Je kunt via verschillende websites een slaapplek aanbieden, maar goede voorbeelden zijn toch wel AirBnB.nl en Couchsurfing.org. Vooral die laatste is fijn als je echt niet meer plek hebt dan – inderdaad – een bank. Da's toch een soort 'slapend' rijk worden.

Verkoop je (zelfgemaakte) spullen

Heb je een overvolle kledingkast? Of staat je kamer vol met meubels die je eigenlijk niet nodig hebt? Dan kun je natuurlijk gewoon op een website zoals Marktplaats zetten, om je studentenrekening een beetje te spekken. Heel simpel: maak goede foto’s, bedenk een beschrijving en wachten maar. Als je creatief bent kun je natuurlijk ook je eigen handwerken te koop zetten. Via Marktplaats, maar ook via websites die daarvoor bedoeld zijn, zoals Etsy.

 

Natuurlijk bestaat zoiets als ‘slapend’ rijk worden niet. Wat is jouw ultieme tip om gemakkelijk aan een extra zakcent te komen? Laat het ons hieronder weten of laat een bericht achter op onze Facebookpagina