1. Verzamel lege bekertjes

Heb je ook weleens mensen bekertjes zien oprapen op festivals en jezelf afgevraagd wat ze in hemelsnaam aan het doen waren?! Bij deze: ze waren indirect geld aan het verdienen. Op veel festivals is het namelijk zo dat je bij een bepaald aantal lege, niet kapotte bekertjes een consumptiebon krijgt. Een uurtje bekertjes oprapen en je drank voor de rest van je avond is betaald! 

 

2. Eet genoeg van tevoren

Meestal geef je een vermogen uit aan eten op een festival: je betaalt al snel 8 euro voor een broodje hamburger. Probeer je toch in te houden, ondanks het verleidelijke aanbod. Eet van tevoren in ieder geval genoeg (én goedkoop natuurlijk), zodat je gedurende de eerste festivaluurtjes geen eten hoeft te kopen. 

 

3. Koop een plas-partout

Helaas moet je op veel festivals betalen voor je toiletbezoek. Voor je het weet ben je dus een tientje kwijt aan al je wc-bezoekjes. Daarom is het handig om bij je eerste toiletbezoek een plas-partout aan te schaffen, zodat je de rest van de dag gratis gebruik kunt maken van de dixies.  

 

4. Laat je pinpas thuis

Wat je niet hebt, geef je niet uit! Dit motto geldt bij deze tip: neem alleen contant geld mee. Zo voorkom je dat je overbodig veel geld uitgeeft aan onnodige cocktails, ijsjes en andere zoetigheden. Eén ding is zeker: je kunt achteraf geen spijt krijgen van impulsaankopen!