1. Koop geen schoonmaakmiddel, maak het zelf

Je ziet het niet meteen op je rekening, maar op den duur ben je goedkoper uit. Gebruik zelfgemaakt schoonmaakmiddel van azijn en water (verhouding: 50/50). Stuk goedkoper dan alle flesjes uit de supermarkt.

 

2. Samen eten

Behalve dat het heel gezellig is, is koken voor meerdere mensen in verhouding een stuk goedkoper. Spreek regelmatig met een groepje vrienden af en haal om de beurt de boodschappen.

 

3. Nieuwsbrieven opzeggen

Ook al had je je nog zo voorgenomen om niets te kopen, als er weer een nieuwsbrief in je inbox verschijnt van H&M/Media Markt, kun je het toch niet laten. Beter voorkom je deze verleiding en schrijf je je uit voor alle nieuwsbrieven.

 

4. Cadeautjes zelf maken

Een cadeau draait niet om het cadeau, maar om het idee. Het is niet voor niets zo leuk om persoonlijke cadeautjes te krijgen! Google eens op DIY-projecten en er gaat een wereld voor je open.

 

5. Niet kant-en-klaar eten

Kant-en-klaar voedsel lijkt goedkoop, maar dat is het uiteindelijk helemaal niet. Kook dus zoveel mogelijk voor jezelf. Ook als je alleen eet kun je grotere porties maken en het restant in de vriezer gooien of een dag later opeten. Hetzelfde geldt voor koffie: onderweg is het veel duurder dan wanneer je het zelf maakt.

 

 Bron: Greatist