1. Eet minder

Laten we maar meteen beginnen met de meest voor de hand liggende tip: beperk je calorie-inname, oftewel, eet minder dan je verbruikt. Het is verleidelijk om je aardappels onder te dompelen in een pot mayonaise of om je malse kippetje te bakken in een grote scheut olijfolie. Think again! Door het schrappen van kleine toevoegingen als olijfolie, suiker of vette sauzen bespaar je al een hoop calorieën - wat zorgt voor een strakker lichaam!

2. Slaap voldoende

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar volgens onderzoek is het echt waar: door voldoende te slapen kun jij afvallen. Niet alleen heb je meer trek in zoetigheid wanneer je last hebt van slaaptekort, ook je hormoonhuishouding wordt verstoord waardoor je eetlust toeneemt. Probeer jezelf dus aan te wennen om een uurtje eerder naar bed te gaan, vermijd cafeïne en dim je lichten voor je gaat slapen.

3. Drink water

Water drinken is niet alleen belangrijk voor het functioneren van je lichaam, ook je vetverbranding wordt op deze manier bevordert. Hoe dit kan? Door je lichaam te hydrateren zal je sneller vol zitten, zonder hiervoor extra te hoeven eten. Daarnaast heeft je lichaam water nodig om vet te kunnen verbranden. Stap niet meteen over op een watercrashdieet, maar zorg dat je verspreid over de dag minstens twee liter water binnenkrijgt. En let op: je hersenen halen dorst en honger soms door elkaar. Heb je honger, drink dan eerst eens een glas water.

4. Verminder stress

Wanneer je stress hebt maakt je lichaam een hormoon aan, genaamd cortisol. Dit hormoon staat ook wel bekend als het stresshormoon, dat ervoor zorgt dat je lichaam in een soort ‘spaarstand’ gaat waarbij vet wordt opgeslagen. Als je langere tijd last hebt van stress zal je daar niet alleen zelf last van hebben, maar ook je lichaam zal erdoor veranderen. Dus, belangrijk: relax! Schrap onnodige verplichtingen, wees lief voor je lichaam en je buikvetjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

5. Beweeg (zonder te sporten)

Je hoeft niet honderd jumping jacks te doen en vijftig keer te squatten om je lichaam te voorzien van haar dagelijkse dosis beweging. Er wordt vaak geadviseerd om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Klinkt veel? Is het niet. Door wat vaker naar de supermarkt te lopen en de lift of roltrap te laten voor wat het is, zal je al snel aan je half uur beweging komen. Elk beetje helpt en elke verbrande calorie is er weer eentje minder!

Beeld: Pixabay/Life-Of-Pix