1. Wijntje erbij, en ruilen maar  

Wat mij betreft de holy tip onder de vrouwelijke studenten (mannen, doen jullie dit eigenlijk ook?). Het is bij mij meer dan eens voorgekomen dat ik een vriendin complimenteer op haar super leuke trui, terwijl zij opmerkt dat ze er eigenlijk helemaal op uitgekeken is. Zo kwam het idee om items waar we op uitgekeken zijn met elkaar te ruilen. In bruikleen wel, dus als de ander het item terug wilt is dat geen probleem. Voor jou is het de eerste keer dat je die super leuke trui aantrekt, dus hij komt weer helemaal tot leven. Jij straalt en ziet er leuk uit, en dat voor precies €0,-!

2. Abonneren die hap

Al zou de goedkoopste optie zijn om alleen maar naar tweedehandswinkels te gaan, begrijpen we dat je soms ook gewoon even wat nieuws wilt shoppen. Ben je fan van bepaalde merken? Hoe irritant het ook kan zijn, het kan handig zijn om je in te schrijven op hun nieuwsbrief. Zo zie je precies in je mailbox wanneer je items kan scoren met goede kortingen. 

3. Scrollin’ through the online wardrobe

The United Wardrobe om precies te zijn! Ode aan dit platform, want dit is toch even wat relaxter shoppen dan fysiek de deur uit gaan en tussen alle kledingrekken te neuzen in een tweedehandswinkel. Je kan precies invoeren waar je naar op zoek bent, en zelfs aangeven hoeveel je maximaal wilt uitgeven. Bovendien leent het platform zich er ook voor om af en toe nog wat af te dingen. En geloof ons, er staan soms echt wat pareltjes op! 

4. Zet het in de wishlist! 

Scrol jij eens in de zoveel tijd met een geluksgevoel door de ASOS app, kijkend naar alle nieuwe items? En verdwijnt dat geluksgevoel dan ook snel weer als je beseft dat het allemaal niet binnen je budget past? Daar wordt menig student toch verdrietig van. Begrijpen wij. Tip van ons, zet de items die je écht heel leuk vindt in je wishlist. Kom af en toe terug naar de app om je wishlist te checken, want zo kan het nog wel eens zijn dat je ziet dat er een flinke korting op een van de items zit! Winnen! 

5. Oude kleding weg, korting mee 

Het kan errrrg moeilijk zijn om afscheid te nemen van die ene broek of dat overhemd wat ooit je favoriet was, maar het is tijd. Je hebt het tenslotte al maanden niet gedragen. Mocht dit het wat makkelijker voor je maken: wanneer je je kleding inlevert bij H&M krijg je direct een kortingsbon van 15% mee. Is toch lekker! Kan jij wat goedkoper inslaan bij de H&M de volgende keer. 
 

Artikel geschreven door Sanne de Bie