Dat betekent Sinterklaasavonden, veel verjaardagen, (Kerst)diners, cadeautjes en de mooiste avond van het jaar, Oud en Nieuw. Elk jaar zit je weer te struggelen hoe je wél mee kan doen met alle activiteiten en vol op kan genieten van de feestmaand, maar níet totaal blut eindigt. Hier 5 tips om de decembermaand financieel te overleven!

 

1. Koop je cadeautjes verstandig

Deze maand moet je hoogstwaarschijnlijk veel cadeaus kopen. Je kan natuurlijk gewoon de stad ingaan hiervoor, maar vaak zetten mensen in deze periode tweedehands spullen te koop op Marktplaats of Bol.com. Hier kan je alles een stuk goedkoper kopen dan in de winkels. Ga je een avond dobbelen? Dan kan je ook in je eigen kamer rondkijken of er nog leuke spulletjes liggen die je kan inzetten.

 

2. Verkopen die hap!

Net als jij struint heel Nederland in december het internet af naar cadeautjes. Kijk rond in je kamer en verzamel een paar leuke items waar je niks meer mee doet. Zo verdien makkelijk wat bij zonder enige moeite te doen (en ruim je ondertussen efficiënt je kamer op!).

 

3. Verdien wat bij

December is ook een drukke maand voor bedrijven. Vaak zoeken ze dan ook voor korte perioden medewerkers die wat bij willen verdienen. Perfect voor een arme student! Schrijf je in bij vacaturesites om op de hoogte te worden gehouden. Het is vaak niet het spannendste werk ooit, maar verdient vaak wel goed.

 

4. Haal je voordeel uit het Kerstdiner

Elk jaar is daar weer het verplichte nummertje: het Kerstdiner met je familie. Of je het nou leuk vind of niet, voordelig is het wel. Buiten dat je een paar dagen (financieel) verzorgd wordt door je ouders, kan je ook de Kerstdiner leftovers meenemen naar huis. Veel én lekker eten om jezelf en je huisgenoten een paar dagen mee te verwennen en je hoeft een paar dagen geen boodschappen meer te doen.

 

5. Goedkoop het nieuwe jaar in

Oud en nieuw kan de duurste uitgaansavond zijn van het jaar. Champagne, vuurwerk en oliebollen voor jou en al je vrienden kosten veel geld. Maar je kan ook goedkoop het nieuwe jaar in. Ga in plaats van een avond naar de kroeg of thuis vieren ouderwets party crashen. Vraag rond bij studiegenoten waar het leukste feest is, koop een fles Cava (hetzelfde als champagne maar stukken goedkoper) en ga lekker feesten met je vrienden. Goedkoper dan zelf een avond organiseren maar net zo leuk!

 

Foto: Unsplash