Dit kan voor het eerst zijn, of al voor het zesde jaar op rij. Hoe dan ook, iedereen heeft wel eens een zware, saaie dagen en speciaal voor die momenten hebben wij vijf tips voor je verzameld!
 

1. Omring je met leuke mensen

Misschien voor de hand liggend, maar met een beetje gezelligheid is die dag zo voorbij! Ga dus naast leuke mensen zitten!

 

2. Zorg voor genoeg pauzes

De meeste docenten doen niet moeilijk over een paar minuten pauze, maar vaak moet je er wel even om vragen. Zorg dat je even een rondje loopt of nog beter: trakteer jezelf op een bakje koffie!


3. Zorg voor energie!

Een kop koffie kan al helpen, maar als je slim bent ontbijt je ook goed. Eet bijvoorbeeld yoghurt met muesli of fruit. Want hoe meer energie je hebt, hoe beter je de dag doorkomt! 


4. Maak leuke plannen

Als je iets leuks plant na je schooldag, kom je de dag veel beter door! Dus plan die shoppingsessie of spreek lekker af in het café. Wedden dat die dag zo voorbij vliegt? 


5. Blijf actief

Of je nu voor school gaat sporten, tijdens een tussenuur of meteen daarna, het helpt je heel erg om de dag door te komen! En je bent er meteen weer vanaf, dus dan kan je daarna lekker op de bank neerploffen.