1. Water is your best friend

We weten het, water is niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan een zomerse BBQ maar wat nou als je dat water een beetje opleukt met vers fruit zoals citroen en frambozen? Lekker en een stuk goedkoper dan die kratten bier die je normaal in huis haalt.


2. Ga voor goedkoper vlees

Ja, die spareribs en steaks zijn heerlijk, maar een barbecue is ook geslaagd met wat goedkoper vlees zoals worstjes en speklapjes! En let op acties, want er is altijd wel vlees in de aanbieding!


3. Go American

In Amerika is het heel normaal dat iedereen zelf wat meeneemt naar de barbecue. Zo is er voor ieder wat wils en deel je de kosten!

 

4. Geen kant- en klaar

Het is verleidelijk om die kant en klare schaslicks en satés uit de supermarkt mee te nemen, maar het is goedkoper om zulke dingen zelf te maken. Koop wat vlees, satéstokjes en you’re good to go. 

 

5. Freeze it!

Niet alleen is het voordelig om de weken voor de barbecue vlees in te vriezen dat je later kunt gebruiken, maar wat dacht je van vlees uit de diepvries kopen? De diepvries-hamburgers uit de supermarkt zijn een stuk goedkoper dan vers vlees! 

 

Met deze tips is het echt mogelijk om niet volledig blut te zijn na een barbecue maar het wel leuk te houden! Nu het weer nog…