Lees vooral verder, want speciaal voor jou hebben wij een lijstje gemaakt van succesvolle (én rijke) mensen zonder diploma. En als zij het kunnen… waarom jij dan niet?

 

1. Bill Gates – Microsoft (89,6 miljard dollar)


De eerste uit het rijtje ken je waarschijnlijk al. Hij stopte met zijn studies aan Harvard om de man achter Microsoft te worden en is nu één van de rijkste mensen ter wereld.

 

2. Amancio Ortega – Zara/Inditex (77,9 miljard dollar)


De naam van deze man zal je misschien niet veel zeggen, maar hij is de man achter Zara. Inmiddels heeft hij een heel imperium en vallen ook ketens als Bershka en Pull&Bear onder zijn bedrijf. Maar voor hij zo succesvol werd werkte hij als boodschappenjongen bij verschillende kledingzaken. Wie zegt dat je die studie Bedrijfskunde nodig hebt?

 

3. Mark Zuckerberg – Facebook (74,2 miljard dollar)


Deze man hoeven we niet meer aan je voor te stellen, maar wist je dat hij in 2004 Harvard verliet om aan het toen nog onbekende Facebook te werken? De rest is geschiedenis… Leuk feitje: dertien jaar nadat hij Harvard verliet heeft hij alsnog een diploma (in de vorm van een eredoctoraat) gekregen.

 

4. Steve Jobs – Apple (14,4 miljard dollar – zonder de waarde van Apple zelf meegerekend)

 

Hij was en blijft het gezicht van Apple: Steve Jobs. Ja, zelfs hij stopte met zijn studie om daarna een van de meest succesvolle bedrijven ooit op te richten.

 

5. Oprah Winfrey (3 miljard dollar)


Oprah zei de universiteit van Tennessee vaarwel om een ontbijtshow te gaan presenteren. Inmiddels is ze één van ’s werelds bekendste tv-persoonlijkheden en heeft ze haar eigen (mega) mediabedrijf.

 

En zo zijn er nog veel meer namen te noemen! Want wist je dat ook Ellen DeGeneres geen diploma op zak heeft? En wat dacht je van Coco Chanel? Dus heb je straks die ene herkansing weer niet gehaald? Er is altijd nog hoop!

 

Foto: Pexels