Draag een hemd

Simpel maar oh zo effectief. Nee hoor, je hoeft heus niet al je T-shirts de deur uit te gooien, maar het dragen van een hemd maakt je meteen stijlvoller dan het overgrote deel van je medestudenten. Draag een hemd bij elke gelegenheid waarbij de eerste indruk belangrijk is, zoals tijdens een meeting met je docent, projecten met medestudenten of een sollicitatiegesprek. Investeer in een goed hemd dat mooi past. Het moet overal goed aansluiten, maar ook weer niet zo dicht dat je knopen er bijna afspringen.

Toon je persoonlijkheid met de juiste accessoires

Mannen zijn het meestal niet gewend om sieraden te dragen, maar de juiste accessoires kunnen een anders saaie outfit wel wat meer persoonlijkheid geven. In minder formele situaties denken we hierbij aan een eenvoudige leren armband, een stoere ring of een kralenketting die mooi bij je riem en horloge past. Bij een wat formelere gelegenheid, waarbij je bijvoorbeeld een tweedelig pak draagt, kan je je persoonlijkheid accentueren met een leuke stropdas, stijlvolle manchetknopen, een kleurrijke pochet of een mooie leren riem. Je kan gerust enkele accessoires combineren, maar ga hier niet te ver in. Geen fluogele ketting met een rode armband en een knalgroen horloge aan elke arm alsjeblieft. Kies voor één opvallende blikvanger en houd de rest ingetogen.
Ook je school- of werktas kan een accessoire zijn dat je look mee bepaalt. Laat die sporttas of rugzak met grote logo’s achterwege en kies voor een stijlvolle leren schoudertas. Een mooie canvas rugzak met leren accenten is ook een goede stijlkeuze.

Mickey Mouse-sokken zijn niet voor volwassen mannen

Sokken horen bij je broek te passen. Laat de cartoon-sokken bij je nette pak dus maar lekker achterwege. Het klopt dat kleurrijke sokken weer in zijn, maar zelfs als je je sokken als fashion statement wil gebruiken moeten ze nog steeds met je broek matchen. Heb je niet veel kaas gegeten van stijl, dan speel je op safe met eenvoudige sokken in een sobere kleur.

Houd je teenslippers voor het strand en loopschoenen voor tijdens het lopen

Teenslippers brengen je zelfs op de universiteit in vakantiestemming, maar op je professor ga je geen indruk maken met je rode Havaianas. Hetzelfde geldt voor loopschoenen. Die zitten misschien wel heel comfortabel, maar passen echt niet bij een stijlvolle outfit. Ga voor moccassins als het comfortabel moet zijn en geklede schoenen tijdens een jobinterview of belangrijke meeting.

Laat de logo’s achterwege

Stijlvolle kleding heeft geen schreeuwerige logo’s nodig om het er duur te doen uitzien. Zet die gesp met groot merklogo dus zo snel mogelijk op eBay. Echte mannen hebben stijl en die accentueren hun look met de keuze van de juiste kleuren, materialen en accessoires.

** Kun jij wel wat extra items voor een goede indruk gebruiken? Wij verloten een bomvolle goodiebag ter waarde van zo'n € 500 met daarin onder andere een leren tas, twee (!) horloges en nog veel meer leuks. Wil jij een van deze items van Trendhim winnen? Scroll dan snel naar beneden naar de prijsvraag!