utrecht_oudegracht_2657

Utrecht

Kenmerkend voor Utrecht is natuurlijk de ruim 112 meter hoge Domtoren die je door de 465 treden kunt beklimmen. Mocht je een bezoek aan de Domtoren niet toeristisch genoeg vinden, is een afgezaagde rondvaartboottocht door de grachten ook een optie. Ben je wat avontuurlijker ingesteld is het een stuk leuker om zelf met een kano de grachten op te gaan. Tot slot is Utrecht een echte studentestad waardoor er elke avond van de week wel wat te doen is in één van de vele kroegen. Zo kun je elke dinsdag in Club Poema schandalig goedkoop drinken tijdens de ESN Student Night waar je tot middernacht maar € 1,00 en daarna € 1,70 voor bier/wijn/fris betaalt.

 

groningen martinitoren 2

Groningen


Wat in Utrecht kan, kan in Groningen ook. De Martinitoren is bijna net zo hoog met zijn 96,8 meter en 311 treden. Als trapjes lopen te vermoeiend voor je is kun je ook altijd nog een rondvaart door de grachten doen. Een andere originelere optie is suppen, staand op een surfplank met een peddel de grachten over. Maar wat je absoluut niet over mag slaan is een avondje stappen in deze echte studentenstad. De draaibar in Het Feest moet je gezien hebben en bij beachclub Oceans 41 is het elke woensdag en vrijdag cocktailavond - waar ook nog eens de regel geldt: 2 halen is maar 1 betalen.

Den Haag


Naast de bekende bezienswaardigheden zoals het Binnenhof of het Vredespaleis heeft Den Haag nog veel meer te bieden. Vooral in het zomerseizoen is het leuk om naast het havenhoofd te gaan surfen of –indien je het nog nooit gedaan hebt- surfles te volgen bij Hart Beach of Aloha. Als je na het surfen nog energie over hebt, kan je naar één van de vele strandfeestjes op het Zwarte Pad in Scheveningen gaan. Is het onverwachts toch slecht weer (het blijft Nederland) dan zijn de cafeetjes op de Grote Markt of Het Plein een aanrader. Ook de Pip –waar een industriële techno-sfeer hangt - is een tip voor de feestbeesten onder ons.

 

Nijmegen

Eén van de oudste steden van Nederland is een goede plek om te shoppen, naast dat Nijmegen veel winkels heeft krijg je als student in deze stad vaak ook nog extra korting. Voor wat in alcohol gedrenkt vermaak ben je in deze stad ook aan het goede adres, de bekendste hotspots zijn: de Grote Markt, de Molenstraat, de Waalkade en het Koningsplein. De clubs en cafés mogen in Nijmegen tot laat open blijven, maar zorg dat je voor 04:00 uur binnen bent, daarna mogen ze niemand meer binnen laten. De gemiddelde bierprijs is in Nijmegen vrij laag, dus ook met een studentenbudget kun je tot laat doorgaan!

 

Maastricht_sint_servaasbrug_7766

Maastricht

Voor veel Nederlanders is Maastricht niet om de hoek, waardoor je je al snel in het buitenland waant. Zo gek is dat eigenlijk ook niet, ruim 10% van de inwoners is namelijk student, waarvan bijna de helft ook nog eens uit het buitenland afkomstig is. Dankzij de verschillende universiteiten en hogescholen kiezen veel studenten voor een studentenleven in de Limburgse hoofdstad en er is daarom genoeg voor studenten te doen. Het is een echte Bourgondische stad, dus genoeg heerlijk eten en drinken. Zo heb je rondom het Vrijthof elke avond van de week de mogelijkheid om (speciaal)biertjes te drinken en worden er vaak verschillende evenementen in de stad georganiseerd.