Er zijn veel verschillende soorten vrijwilligerswerk. Maar wat kies je en what’s in it for you? Het doen van vrijwilligerswerk is natuurlijk een hele goede toevoeging aan je cv, omdat je zo aan je (toekomstige) werkgever laat zien dat je sociaal en loyaal bent en iets voor een ander wilt betekenen. Check hieronder de leukste opties!

 

1. Animator

Begin je bijvoorbeeld pas in februari met je opleiding en weet je nog niet wat je in de tussentijd gaat doen? Ga dan op zoek naar een (vrijwilligers)baantje als animator in het buitenland of gewoon in Nederland. Als animator help je mee met het bedenken en uitvoeren van entertainment activiteiten voor kinderen, maar ook voor volwassenen. 

 

2. Dierenopvangcentra of asiels

Veel dierenopvangcentra of dierenasiels zoeken vrijwilligers. Je vervoer, onderdak en maaltijden worden geregeld en als tegenprestatie ben jij de hele dag in de weer met de meest verschillende dieren. Ben je een dierenliefhebber, maar vind je Nederland toch te saai? Ook buitenlandse opvangcentra of dierenasiels zijn vaak op zoek naar vrijwilligers. Dus grijp je kans!

 

3. Vrijwilligerswerk in de zorg

Vrijwilligerswerk in de zorg hoeft niet per se in te houden dat je ouderen de hele dag bezig moet houden, maar je kunt bijvoorbeeld ook in de gehandicaptenzorg gaan werken. Reken maar dat de mensen met wie je werkt je heel erg dankbaar zullen zijn. 

 

4. Huiswerkbegeleiding

De scholen beginnen binnenkort weer. Dus deel jij graag je kennis en ben je goed in het uitleggen van school gerelateerde stof? Dan kun jij een scholier helpen met het huiswerk. Dankbaar werk, want zo kun je een positieve invloed hebben op de toekomst van deze scholier! 

 

5. Meewerken op een festival of bij een concertgebouw

Ben je een echte muziek - of theatergek? Dan is het mogelijk mee te helpen bij festivals of vrijwilligerswerk te doen bij een concertgebouw. Taken die je zult krijgen, kunnen erg verschillen. Van fotograferen of filmen tot organiseren. Zo kun je genieten van mooie concerten en tegelijkertijd iets bijdragen. Een win-win situatie wat ons betreft!

 

Twijfel je over vrijwilligerswerk? Lees onze blog met redenen waarom je vrijwilligerswerk wilt doen.

 

 Fotocredits: Unsplash/Alexandr Podvalny