De Laatkomer

Tuurlijk, te laat komen kan zelfs de beste overkomen. Maar toch, er is niks vervelender dan mensen die te laat komen bij een film. Ze lopen half voor het beeld en zorgen dat je helemaal uit het verhaal bent. Iedereen in de rij, inclusief jij, moet dan opstaan voor die mensen (want ze hebben uiteraard ook nog eens de beste stoelen in het midden) terwijl je juist net zo’n lekkere zithouding had gevonden. Behalve het feit dat jij het komende kwartier bezig bent met het terugvinden van die fijne houding, lijkt het ook onmogelijk voor laatkomers om zonder kabaal te gaan zitten.

De Eter

Het is logisch dat mensen willen snacken tijdens de film, jij zit dan ook verstopt onder een berg voedsel. Maar sommige mensen werken hun eten op zo’n walgelijk luidruchtige manier naar binnen, dat jij spontaan geen honger meer hebt én de hele film mag luisteren naar het gesmak van mensen drie rijen voor je. Ook is er niks vervelender dan van die mensen die het eten van een zak chips tijdens de film een goed idee vinden, terwijl dat een enorm lawaai produceert met die knisperende zak en krakende chips. Fijn.

De Prater

Heel erg fijn voor die jongen achter je, dat hij zo’n fijn seksleven heeft, maar de bioscoop is nou niet bepaald de juiste plek om alle ins en outs van je laatste onenightstand te delen. Als je dan toch zo graag alle details van afgelopen nacht wilt delen, ga dan lekker in een kroegje zitten en laat ons in alle rust genieten van de film. In dezelfde categorie: mensen die constant commentaar geven op de film. Ja, wij zien de film ook, je hoeft het niet nog eens uit te leggen! Maar het állervervelendst zijn toch wel mensen die het in hun hoofd halen om te gaan zitten BELLEN tijdens een film. Het liefst zou je die telefoon persoonlijk kapot smijten tegen de muur, maar dat is wel een beetje zonde van die nieuwe Iphone 6…

De Luidruchtige Genieter

Ook zijn er altijd wel een paar mensen die net op het verkeerde moment gaan lachen/huilen/schreeuwen en het liefst ook nog eens net iets (veel te) hard. We snappen dat het enorm tragisch is als de hond van de hoofdrolspeler dood gaat, maar dat hysterische gejank inclusief gesnotter en luide uithalen is weer net iets te veel van het goede… En serieus, je mag ook wel stoppen met die harde schaterlach om die grap van tien minuten geleden, zo grappig was het nou ook weer niet.

De Armleuning-dief

Een van de grootste ergernissen in de bioscoop is toch wel de armleuning. Zodra je richting je stoel loopt, hoop je met heel je hart dat de plaats naast je nog leeg is zodat jij de armleuning alvast kan opeisen. Helaas is dit vaak niet het geval en zit je de hele film met je armen in rare bochten gewrongen, omdat je het ongemakkelijk vindt om je arm óók op de armleuning te leggen. Serieus, waarom kunnen ze die dingen niet gewoon los van elkaar maken?
Beeld: Pixabay/Shelburn