Dilemma, dilemma: natuurlijk blijf jij maar wat graag een dag in bed liggen, maar je sportschoolsessie moeten missen doet ook pijn. De oplossing? Sporten vanuit je bed (en neehee daar bedoelen we geen seks mee, al mag dat natuurlijk ook). 

Push-ups op bed

Steun met je voeten op het uiteinde van je bed. Positioneer je lichaam in opdrukstand met je handen op de grond en doe 5 x 8 herhalingen push-ups. Mocht dit te zwaar zijn, ga dan voor de light versie door met je knieën op het uiteinde van het bed te steunen. 

Bed-leg-raises 

Ga met je rug op bed liggen en zorg dat je benen bij het uiteinden van je bed uitsteken. Houdt je benen gestrekt en leg je handen langs je lichaam. Beweeg je benen van boven naar beneden, waarbij je voeten bij elke beweging bijna de grond aantikken. Herhaal deze leg-raises met 4 sets van 15 keer.

Bed-crunches

Train je buikspieren en ga en de slag met crunches. Haak je voeten achter de rand van je bed en ga recht op je rug liggen. Houdt je handen ter hoogte van je hoofd en schouderen van de grond en buig je knieën. Beweeg langzaam omhoog en zorg zo dat je schouders van de grond komen, houd je hoofd omhoog. Houdt deze positie enkele seconden vast. Ga voor 2 setjes van ieder 30 crunches.

Wall-sit

Een hoogslaper of een krakemikkig bed is voor deze oefening niet handig, maar mocht jouw bed stevig genoeg zijn ga er dan opstaan met je rug recht tegen de muur. Houd je benen op heupbreedte en zorg dat je voeten naar voren wijzen. Zak met een rechte rug tot je in hoek van 90-graden tegen de maar staat, het lijkt zo net alsof je op een onzichtbare stoel zit. Doe dit 3 keer een minuut lang.

Back-extension

Haak je benen in achter de rand van het bed en zorg dat je bovenlichaam vanaf je heupen uitsteekt bij het uiteinde van het bed. Hou je gezicht richting de grond, hou je rug recht en hou je handen achter je hoofd. Beweeg naar beneden met een rechte rug en beweeg weer terug tot de uitgangspositie. Doe 4 x 15 herhalingen back extension.