Geen tijd, geen geld, geen zin of geen inspiratie. Het gevolg hiervan is een afhaalmaaltijd, een pizza of een maaltijdsalade. Daarom hebben we vijf gezonde en eenvoudige recepten voor je opgesomd, zonder vage en dure ingrediënten zoals gojibessen en truffelmayonaise ;-) 

1. De pastasalade 

Je hebt hiervoor in principe twee dingen nodig: pasta en ingrediënten die je lekker vindt. Ga bijvoorbeeld voor de Griekse variant en gooi wat sla, komkommer, (zongedroogde) tomaatjes, paprika, olijven en fetakaas door je salade heen. Je kunt ook voor een warme variant gaan door de pasta te combineren met tomatensaus, gehakt en groenten. Kortom, haal alle restjes uit je (koel)kast, kook wat pasta en mengen maar!

2. Het AVG’tje

Je at het vroeger vast héél vaak bij je ouders: groenten met aardappelen en vlees. En maar zeuren dat het niet origineel en niet lekker was. Een voordeel van dit trio is wél dat het makkelijk en gezond is. Wat betreft groenten kun je variëren tussen sperziebonen, broccoli, wortelen, rode kool, bloemkool, et cetera. Wat betreft aardappelen kun je variëren tussen zoete aardappelen, ovenkroketjes (ja, echt!) en de ‘gewone’ krieltjes. Wat betreft een gezonde vleesvariant ga je voor kip, een magere hamburger of kies voor een stukje vis. Lekker, simpel en nét even anders dan bij je ouders. 

3. De Knorr wereldgerechten

Iedereen kent ze wel: de Knorr Wereldgerechten! Van Turkse Dürüm tot risotto en van roti tot Mexicaanse Burrito’s. Uiteraard zijn producten uit zakjes en pakjes niet zo gezond als verse producten, maar zo’n pak is wél voordeliger. Vaak hoef je niet al te veel ingrediënten toe te voegen, dus dat scheelt ook weer! 

4. De nasi met kip, satésaus en kroepoek

Deze doet het ook altijd goed. Breng wat rijst aan de kook en voeg er vervolgens wat wokgroenten, kip en satésaus aan toe en klaar is kees. De wokgroenten haal je – vooruit – uit zo’n zakje, de satésaus warm je binnen 1 minuutje op in de magnetron en zorg dat de kip goed gaar wordt. Een zak met kroepoek of Oosterse Conimex chips is toegestaan! 

5. De gezonde pannenkoeken

Met veel stroop en suiker erop zijn ze vrij ongezond, maar er bestaan ook gezonde varianten. Ga bijvoorbeeld voor meergranenpannenkoeken, bak ze in olijfolie in plaats van met boter en beleg je pannenkoek met appel. Wil je nóg gezonder bezig zijn? Ga dan voor havermoutpannenkoeken, preipannenkoeken of proteïnepannenkoeken. Vul één van deze drie termen in op Google en je krijgt gegarandeerd makkelijke én gezonde recepten te zien op je scherm.