1. Thuisbezorgd is een automatisme

Je hebt honger, er is niets in huis en de winkels zijn dicht. Zonder er verder bij stil te staan zoek je de site van thuisbezorgd.nl op en voor je het weet staat er een dampende pizza voor je en verdwijnt je eerste goede voornemen door de toiletpot.

2. Je slaat het sporten over

Het is hartje winter, dus eigenlijk nog wat te koud om te gaan hardlopen. Dat kan vanaf het voorjaar wel dus. Met je vrienden gaan sporten is wel een optie, maar dan moeten ze wel kunnen en willen, en die luxe heb je misschien één à twee keer week. Voor je het weet sla je al een keer over en dan is het einde zoek.

3. Je geeft geld uit

Geld is als student tegenwoordig niet meer gratis dus moet er gespaard worden. Of je dat nu doet van je bijbaantje of van het voordelig geleende geld van de Nederlandse overheid, alles elke maand uitgeven is niet het meest verstandige. Dus, vanaf januari zet je elke maand een leuk bedrag op je spaarrekening, en daar blijf je van af. Behalve als je aan het eind van de maand door je geld heen bent natuurlijk, je moet immers wel kunnen blijven eten. En als die schoenen nu in de aanbieding zijn, is het voordeliger om ze nu te kopen, dan volgende maand. Da’s toch juist slim dan?

geld-shoppen

4. Je zit alweer in de stress

Meer quality time voor jezelf en iets minder dates met je studieboeken. Maar het jaar startte zowat met de tentamens, dus heel goed ben je jaar niet begonnen. Tussendoor moet je wel je scriptie schrijven en je baas had gevraagd of je wat extra wilde werken. Geld is noodzakelijk om te kunnen ontspannen dus dat moet dan maar. Misschien kan je het beter vanaf de zomervakantie rustiger aan gaan doen. Maar volgend jaar begin je aan je master.. 

5. Je boekt maar geen ticket

Je bent onderhand al even aan het studeren, maar een buitenlandse reis na het halen van je examen is er nooit van gekomen, en de eerste vette studiereis laat ook nog op zich wachten. Gelukkig heb je wat geld gespaard en is het komende zomer tijd om die reis te gaan maken. Maar waar naartoe? Volgende week ga je een ticket boeken, echt waar…  De lente vliegt voorbij in een waas van studeren en tentamens en voor je het weet is het zomer. Lekker vrij zijn, bier drinken, uitgaan, chillen met je maten, de reisblogs van jouw beste vriend in Mexico lezen... Ho wacht, zou jij ook niet weg deze zomer?