1. Geen verplichtingen = geen stress

Waarschijnlijk heb je nog steeds een bijbaantje in de zomer, maar zo lang het nog geen fulltime job is kan je het vast overzien. Het belangrijkste is dat je geen school aan je hoofd hebt en dat is toch wel heel fijn. Niet meer midden in de nacht wakker worden en bedenken dat je eigenlijk nog 3 opdrachten moet maken en 2 tentamens moet leren. Tenzij je natuurlijk het hele jaar hebt gedaan alsof het vakantie was en nu nog 5 hertentamens in je zomervakantie moet maken.

 

2. Zwoele zomeravonden

Bij zomervakantie denk je toch al gauw aan terrassen, heel veel bier en wijn met je vrienden en zwoele zomeravonden. Het is lang licht en wanneer je ’s avonds op de fiets naar huis zit hoef je geen jas aan. Hier word je toch spontaan gelukkig van?!

 

3. Tijd voor dingen waar je normaal geen tijd voor hebt

Ken je dat: dingen forever uitstellen totdat je er een keer tijd voor hebt? Nu is de tijd aangebroken dat je er wél tijd voor hebt. Dit kunnen overigens leuke maar ook minder leuke dingen zijn. Denk aan die ene vriend die al maanden roept ‘we moeten binnenkort echt weer eens afspreken!’ - yeah right - en het uitzoeken van al je vakantiefoto’s van vorig jaar.

 

4. Op vakantie

Ook een fijne bijkomstigheid aan zomervakantie: we mogen weer op vakantie. Of het nou duizenden kilometers verderop is of gewoon op de camping op het mooie Texel, op vakantie gaan is altijd leuk. Weg uit de dagelijkse sleur en genieten van alle kleine dingen.

 

5. Feesten

Eigenlijk doe je dit het hele jaar al, maar nu kun je het doen zónder je schuldig te voelen en gigantisch brak/bezopen in de collegebanken te verschijnen. En dat is toch ook wat waard.

 

En weet je nou écht niet wat je moet doen dan kun je nog altijd Bram's advies opvolgen ;-)!