Hartstikke leuk idee hoor, maar naar mijn idee worden de meeste Nederlanders alles behalve gelukkig van deze dag. Er zijn namelijk genoeg redenen om een gloedhekel aan de 14e van februari te hebben. Dit zijn er alvast vijf.

 

1) De Grote Teleurstelling

Al weken lang heb je een doos vol met verassingen voor je lief onder je bed liggen en vraag je af wat je dushi voor jou geregeld heeft. De nacht van te voren kan je amper slapen en als dan eindelijk de wekker gaat op 14 februari haal je vol goede moed de doos onder je bed vandaan. De hele dag beleef je in spanning omdat je verwacht op elk moment verrast te worden, maar uit eindelijk ga je naar bed waar je jezelf in slaap huilt omdat je lieftallige partner niet in Valentijnsdag gelooft.

 

2) De pijn voor je portemonnee

Wat misschien nog wel het meest pijn doet aan bovengenoemd scenario is je bloedende portemonnee aangezien je 60 euro hebt uitgegeven aan hartjestroep en bonbons. Van dat geld had je ook een maand lang boodschappen kunnen doen…

 

3) Zo onromantisch als de pest

 Even serieus, hoezo is Valentijnsdag romantisch? Tuurlijk, het is leuk om verrast te worden door je bae, maar je kan mij niet wijs maken dat het krijgen van een lief kaartje als een totale verassing aankomt op VALENTIJNSDAG.

 

4) De jaloezie

Je bent zielsgelukkig met je bosje rode rozen of schattige teddybeertje en wilt dit maar al te graag delen met de wereld. Maar zodra jij Instagram opent zie je dat je buurmeisje maar liefst 100 rozen gekregen heeft en dat de achternicht van een vriendin van je zus een teddybeer van 2 meter groot gekregen heeft. Opeens voel je je een stuk minder speciaal en zie je je vriend als een gierige lul met z’n kleine kut bosje rozen. Huilend eet je vervolgens je doos hartjesbonbons op.

 

5) De herinnering dat je niemand hebt

Natuurlijk heeft niet iedereen een vriend of vriendin ten tijde van Valentijnsdag, wat het allemaal nog eens een stuk kloteriger maakt. Sociale media vermijd je de hele dag om niet keihard met je neus op het feit gedrukt te worden dat jij moederziel alleen bent, terwijl iedereen om je heen zo gelukkig en verliefd lijkt te zijn. Flikker toch op met je Valentijnsdag.